Με απόφαση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοινώνει τη στήριξη του στους κάτωθι επικεφαλής συνδυασμών για τις 13 Περιφέρειες:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γιάννης Σγουρός

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1953.

Από το 1964, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Έσπερου Θεσσαλονίκης και από το 1971 έως το 1980 στο Μίλωνα Νέας Σμύρνης.

Από 1984 έως το 1996 διετέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (ΕΟΑΒ). Υπήρξε πρώτος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών αλλά και της  Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Τον Οκτώβριο του 1996 ανέλαβε γενικός γραμματέας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού. Το 2002, εκλέγεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές νομάρχης Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την εφαρμογή της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης του σχεδίου Καλλικράτης το 2010. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 αναδείχθηκε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Σταύρος Αρναουτάκης γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης. Είναι Οικονομολόγος. Στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1990 εκλέγεται σε ηλικία 34 χρονών Δήμαρχος Αρχανών. Διετέλεσε Δήμαρχος Αρχανών έως και το 2004 και αφού οι συνδημότες του τον είχαν επανεκλέξει για τέσσερις συνεχόμενες θητείες. Από το 1991 έως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Ηρακλείου Α.Ε.. Με δική του πρωτοβουλία η Αναπτυξιακή Ηρακλείου γίνεται η πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία στην Ελλάδα που απέκτησε δικό της γραφείο στις Βρυξέλλες με στόχο την καλύτερη διεκδίκηση και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2004. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ανέλαβε Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Κρήτης. Είναι μέλος Δ.Σ. Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).Είναι μέλος Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR).Είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χρήστος Παπαστεργίου

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ το 1992 και εργάζεται ως ακτινολόγος με τον βαθμό του επιμελητή Α στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου ακτινολογίας έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών επιστημονικών ανακοινώσεων, οκτώ βιβλίων και ήταν για τρεις θητείες Γραμματέας της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού φοιτητικού συλλόγου της ΦΕΑΠΘ, ενώ το 1988 έγινε Γραμματέας της σπουδάζουσας νεολαίας Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιήθηκε στα συνδικαλιστικά του ιατρικού κλάδου όντας επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ενώσεως Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Το Μάιο του 2008 εκλέχθηκε Γραμματέας στην Α’ Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και έκτοτε έως και τον Μάρτιο του 2012 ασχολήθηκε με την οργάνωση του πολιτικού χώρου του κινήματος στην πόλη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου είναι Χημικός M.Sc. του Πανεπιστημίου Στοκχόλμης. Είναι σήμερα στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Από το 1999 και μετά διαχειρίστηκε τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα της Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΠ) για μια δεκαετία περίπου εκ των οποίων τα επτά ως επικεφαλής της Διαχειριστικής Αρχής και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Από το 2004 έως το Δεκέμβριο του 2009, διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης για τη δημιουργία του πρότυπου οικισμού, της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) Κοζάνης.

Τον Απρίλιο του 2011, ανέλαβε, μετά από προκήρυξη, τη θέση της Ειδικής Γραμματέως του ΕΣΠΑ.Στο διάστημα αυτό υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για τη νέα περίοδο 2014 – 2020 και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εθνικού  Αποθεματικού Απροβλέπτων.

Τον Μάιο του 2014 και αντίστοιχα του 2019, εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Στη θέση αυτή βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Δαμιανός Καγκελίδης

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1984. Αποφοίτησε από το 2ο Ενιαίο Λύκεια Δράμας το 2002 και την ίδια χρονιά ξεκίνησε τις σπουδές μου στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ. Τη διετία 2009-11 παρακολούθησε το διετές ΠΜΣ Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας στην ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης ( Αλεξανδρούπολη ).  Από το Νοέμβριο του 2009 ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου ως ελεύθερος επαγγελματίας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στέφανος Ζούμπας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Είναι διδάκτωρ νοσηλευτικής και εργάζεται στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων ως προϊστάμενος στην Κλινική Θώρακος – Καρδιάς. Εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την περίοδο 2019-2021.

Από τα νεανικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα:

• Ενεργό μέλος της ΠΑΣΠ Ιωαννίνων
  • Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων
  • Γραμματέας Περιφερειακού Συντονιστικού ΠΑΣΟΚ Ηπείρου
  • Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών 2006-2010
  • Περιφερειακός Σύμβουλος και Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με την παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» 2010-2014
  • Πρόεδρος του ΕΑΝΚΙ
  • Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.
  • Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ
  • Μέλος της ΔΥΠΕ Ηπείρου
  • Αθλητής και προπονητής μπάσκετ
  • Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Σπυρίδωνα Ζευγαριών
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημήτρης Κουρέτας

Γεννήθηκε το 1962.

Καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πτυχιούχος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πραγματοποίησε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Τμήμα Μοριακής Φαρμακολογίας του Harvard Medical School στις ΗΠΑ. Έχει εκπονήσει, μαζί με συνεργάτες του, περισσότερες από 280 ερευνητικές εργασίες σε ξένα έγκριτα περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λουκάς Αποστολίδης

Ο Λουκάς Θ. Αποστολίδης γεννήθηκε το 1951 στην Αγία Άννα Βοιωτίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο εργασιακών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Nanterre Paris-X. Εκλέχτηκε βουλευτής Βοιωτίας με το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το Νοέμβριο του 1989 έως και τις εκλογές του 2004. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (1996-2000). Το 2001 έγινε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, θέση στην οποία παρέμεινε έως τον Ιούλιο του 2003. Γραμματέας επί σειρά ετών της Επιτροπής Συνδικαλιστικού και Κοινωνικής Πολιτικής της Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ. Ήταν ο δημιουργός του “Κέντρου Μελετών Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης” (ΚΕΜΕΤΕ) της ΓΣΕΕ, το οποίο μετεξελίχθηκε σε “Ινστιτούτο Εργασίας – ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ”, που προσφέρει επιστημονική τεκμηρίωση των εργατικών διεκδικήσεων, καθώς και εργατική, συνδικαλιστική εκπαίδευση. Πλούσια είναι η συγγραφική του δράση, από το 1974 έως σήμερα, με λογοτεχνικά και επιστημονικά βιβλία, καθώς και με αρθρογραφία στον ημερήσιο Τύπο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σπύρος Σκιαδαρέσης

Ο Σπύρος Σκιαδαρέσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1976 αλλά μεγάλωσε στη Πάτρα όπου και διαμένει. Σπούδασε Θεολογία και Βυζαντινή Μουσική στη Θεσσαλονίκη. Από το 2000 έως το 2003 εργάστηκε ως Γραμματέας τής Ι. Μ. Πετράκη τής Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο τού 2003 υπηρετεί ως Καθηγητής Θεολόγος M.A.Th. στο Αρσάκειο Γυμνάσιο & Λύκειο Πατρών. Είναι κάτοχος Master Θεολογίας, Πτυχίου και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και πτυχίου Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Από το 2006 έως το 2010 ήταν Μέλος των Δ.Σ. τού Κοινωνικού Τομέα τού Δήμου Πατρέων. Είναι Μέλος τού Δ.Σ. της Διακιδείου Σχολής Λαού Πατρών. Το 2010 συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Πατρέων ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2014 επίσης ως υπ. Δημοτικός Σύμβουλος έλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης στον Συνδυασμό “ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” όντας πρώτος επιλαχών του Συνδυασμού. Τον Ιανουάριο του 2019 ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πατρέων και ταυτόχρονα είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”.    Επίσης ήταν Μέλος της ομάδας εργασίας «Κοινωνικής Πολιτικής και τής Παιδείας – Νεολαίας & Άθλησης» με συντονιστή τον αείμνηστο Άμπετ Χασμάν. Τον Μάιο του 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Αχαΐας και παράλληλα είναι συντονιστής της Επιτροπής Παιδείας – Θρησκευμάτων και Νεολαίας της παράταξης “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ”. Από τον Οκτώβριο του 2014 είναι Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης “ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δημήτρης Κουτσούλης

Ο Δημήτρης Κουτσούλης είναι επιμελητής Α του ΕΣΥ, εκτελών χρέη διευθυντή στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Άργους . Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας όπου ολοκλήρωσε με άριστα τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε το αγροτικό του ως ιατρός στην ορεινή Τριφυλία και στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία σε νοσοκομεία της Ευρώπης και στα Ιωάννινα.Διετέλεσε επί επταετίας επιμελητής Β στη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Κάτοχος  μεταπτυχιακού στην Παθολογία Κύησης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου 2014-2019.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Νικηφόρος Παπανικόλας

Γεννήθηκε το 1986.

Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2015 ασκεί τη μάχιμη δικηγορίας με εξειδίκευση στο Αστικό και Ποινικό Δίκαιο.

Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Βάσω Χοχλάκα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και από το 1999 έως το 2003 ως συμβασιούχος υπάλληλος στην Κ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος από το 2002 και την περίοδο 2007 – 2009 άσκησε καθήκοντα στη θέση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού στον Δήμο Μυτιλήνης. Ως Πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης του Δήμου συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την ΕΤΑΛ και παρουσίασαν τον ψηφιακό τουριστικό οδηγό του νησιού. Ως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μυτιλήνης ανέλαβε να υλοποιήσει το κοινωνικό  πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Μαρία Δρυ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές και έζησε στο εξωτερικό μέχρι το 2010, οπότε και επέστρεψε στην Κέρκυρα. Έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας, αρχιτέκτων – μηχανικός.

Το 2019 μαζί με πολλούς Κερκυραίους δημιούργησαν την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών Κέρκυρα 180°, στην οποία εκλέχθηκε επικεφαλής. Κατακτώντας μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων.

Ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις Εθνικές Εκλογές 2023.