Θανάσης Γλαβίνας

Γεννήθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων της Νομικής Κομοτηνής στο Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης της Γερμανίας.

Έχει εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, όντας μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης από το 2012 καθώς και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πεδίο της μετανάστευσης και της εσωτερικής ασφάλειας.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής από το 2018.  Από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τη λήξη της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκη, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην εκλογική περιφέρεια της Β΄ Θεσσαλονίκης. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ήταν πρώτος στη λίστα αλλά λόγω του εκλογικού νόμου το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής απώλεσε την έδρα στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.