Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Ομιλία της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή»: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις».

Η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην χθεσινή ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ, με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία, αναφερόμενη στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, στηλίτευσε τον παγιωμένο «ωχαδερφισμό» της επίσημης πολιτείας, επισημαίνοντας ότι ο τίτλος του νομοσχεδίου «Ζούμε αρμονικά μαζί – Σπάμε τη σιωπή» μοιάζει να μας κοροϊδεύει στην παρούσα συγκυρία με τους πενήντα επτά νεκρούς, οι περισσότεροι νέα παιδιά, που χάθηκαν από την εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας.

Η βουλευτής τόνισε την ευθύνη αυτού που κυβερνά και καλείται να λογοδοτήσει για τις προτεραιότητες, τις επιλογές και τις παραλείψεις του. «Όταν ζητάμε από τον κάθε Έλληνα πολίτη να αναλαμβάνει την ατομική ευθύνη των επιλογών του, πρέπει η ηγεσία πρώτη να αναλαμβάνει με γενναιότητα τη δική της ευθύνη. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι θα πέσει άπλετο φως και θα υπάρξει ανάληψη ευθυνών, πέρα από την παραίτηση του αρμόδιου Υπουργού και τιμωρία όλων των ενόχων.».

Για το νομοσχέδιο, η βουλευτής, Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε την τακτική της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να εργαλειοποιεί τη ρύθμιση μιας κατάστασης γενικευμένης βίας μεταξύ ανηλίκων που ευδοκιμεί στα σχολεία, στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας, τονίζοντας την επιδερμική προσέγγιση της Κυβέρνησης και την χρησιμοποίησή της ως μέσου διόρθωσης «τελευταίας στιγμής» της προηγούμενης άστοχης και πρόχειρης νομοθέτησης.

Στη συνέχεια, η Χαρά Κεφαλίδου υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο δεν προσφέρει λύσεις στο θεμελιώδες πρόβλημα της ασφάλειας μέσα στο σχολείο, αρκούμενο στην καταγραφή των περιστατικών χωρίς ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση τους και την πρόληψη τέτοιων φαινομένων, που επηρεάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Η προσθήκη πλήθους άστοχων διατάξεων, με αιχμή την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αποκαλύπτει την πραγματική προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου, ευπρεπώς καμουφλαρισμένης στο τελευταίο νομοσχέδιο, του Υπουργείου Παιδείας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της, η βουλευτής τόνισε ότι η έστω και ελλειμματική νομοθέτηση στη σωστή κατεύθυνση, είναι προτιμότερη από την απουσία της Πολιτείας και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά, κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις -πολλές από τις οποίες ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο- βελτιώνοντας ένα νομοθέτημα, που αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.