Μάντζος Δημήτριος

Βουλευτής Επικρατείας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, από τον Ιανουάριο 2022 έως σήμερα. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Διετέλεσε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιανουάριο 2022. Από το 2015 υπηρέτησε στη Βουλή ως συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, με κύριο αντικείμενο τα ζητήματα Δικαιοσύνης και Θεσμών. Την περίοδο 2011-2014 απασχολήθηκε ως σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με εξειδίκευση στη διαμεσολάβηση, τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς και τη δικαστική συνδρομή. Την περίοδο πριν τη συνταγματική αναθεώρηση του 2019 συμμετείχε ως μέλος στην Επιτροπή Θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τη Συνταγματική και Θεσμική Μεταρρύθμιση.

Δικηγόρος, διαπιστευμένος διαμεσολαβητής. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Εμπορικό Δίκαιο και υποψήφιος Διδάκτωρ Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τομέας Ευθύνης: ΚΤΕ Εξωτερικών

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.