Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)

Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Η Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.

Αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Καρέα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική (LSE) και στο Εμπορικό & Τραπεζικό Δίκαιο (University of Bristol).

Από το 2003 εργάζεται ως δικηγόρος. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες και ειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις.

Το 2007 ήταν υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ (πρώτη επιλαχούσα). Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 εξελέγη Βουλευτής Μεσσηνίας και επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Από τον Αύγουστο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2014 διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Από τον Δεκέμβριο 2015 έως την προεκλογική περίοδο του 2019 ήταν αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 εκλέχθηκε Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα Αθήνας με το Κίνημα Αλλαγής. Την κοινοβουλευτική περίοδο 2019-2023 διετέλεσε Υπεύθυνη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής και Β’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022 διετέλεσε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εκλογές της 21ης Μάϊου και 25ης Ιουνίου 2023 επανεξελέγη Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάξιμο Μουμούρη και έχει τρεις κόρες.

Τομέας Ευθύνης: ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη

Email: [email protected]
Website: http://www.nadiagiannakopoulou.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.