Σε Συνεντεύξεις

Στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «εμείς θεωρούμε ότι τόσο το κόμμα Έλληνες όσο και το κόμμα ΕΑΝ αποτελούν διαδοχικά σχήματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. 

Για το μεν πρώτο γνωρίζουμε όλοι ότι ο καταδικασμένος ιδρυτής του είναι στέλεχος του κόμματος άρα είναι εύκολο να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία. 

Το δεύτερο έχει να κάνει με την πραγματική ηγεσία, για την οποία μιλούσαμε από την αρχή. Τόσο τον Φεβρουάριο όσο και τον Απρίλιο λίγο πριν κλείσει η Βουλή επιμείναμε στην ανάγκη η πραγματική ηγεσία να προβλεφθεί στη νομοθεσία ώστε να αποφύγουμε το φαινόμενο παρένθετα πρόσωπαιτρίνες του κόμματος να κάνουν τη βρώμικη δουλειά ώστε να περάσουν από τα δικαστικά φίλτρα τα διάδοχα σχήματα της Χρυσής Αυγής. 

Θεωρούμε ότι ο κ. Κανελλόπουλος έχει περιγράψει ο ίδιος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σχέση του με τον Η. Κασιδιάρη και τη διαδρομή που υπάρχει ανάμεσα στα δύο σχήματα».

Σημείωσε ότι το υπόμνημα, που φέρει την υπογραφή του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, έχει πλήρη νομική επιχειρηματολογία, ενώ εκτίμησε ότι «αν η κυβέρνηση είχε εισακούσει τις προτάσεις μας ήδη από τον Φεβρουάριο για την πρόβλεψη της πραγματικής ηγεσίας και της αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, θεωρούμε ότι σήμερα θα ήταν ευκολότερο το έργο της Δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς, παράλληλα, για τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη πως δεν πρέπει να αποβληθεί το κόμμα Κασιδιάρη, ο Δημήτρης Μάντζος ανέφερε ότι «κάνει μία πολιτική στάθμιση στην οποία είμαστε αντίθετοιΔεν μπορείς σε ζητήματα δημόσιας τάξης και Δημοκρατίας να έχεις δεύτερες σκέψεις. Όταν υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση με νεοναζιστική ιδεολογία που ενδύεται κομματικό μανδύα απλώς και μόνο για να συμμετάσχει στις εκλογές, δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια».

«Εμείς είμαστε διαχρονικά αντίθετοι. Θυμίζω ότι από την εποχή με πρόεδρο τον Βαγγέλη Βενιζέλο είχαμε πάρει πρωτοβουλίες κατά της Χρυσής Αυγής, ενώ με τη Φώφη Γεννηματά από τον Οκτώβριο του 2020 είχαμε τονίσει την ανάγκη να έχουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες. Και τώρα είμαστε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε απόλυτη ιστορική συνέχειαεναντίον του φασισμού του νεοναζισμού και όλων των μορφωμάτων του», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την επίθεση που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η οικογένειά του την Κυριακή (30/04), ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «είναι απερίφραστη η καταδίκη όλων των φαινομένων βίας. Τόσο η θρασύδειλη επίθεση στον κ. Πλεύρη και την οικογένειά του όσο και η πρόκληση φθορών σε εκλογικά κέντρα της ΝΔ, που είδαμε τις τελευταίες ώρες, είναι δύο ακόμα στοιχεία πολιτικής βίας η οποία δεν πρέπει να έχει θέση στη Δημοκρατία μαςΤο ΠΑΣΟΚ έχει πληγωθεί από αυτές τις συμπεριφορές και προφανώς τις καταδικάζει απερίφραστα».

Ο Δημήτρης Μάντζος ερωτήθηκε για το αν το περιεχόμενο του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται πιο κοντά σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη, απαντώντας πως «είναι πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών. Δεν κρατάμε υποδεκάμετρο σε σχέση με τα άλλα κόμματα. Ο διάλογος αυτήν τη στιγμή γίνεται με την κοινωνίαόχι με τα άλλα πολιτικά κόμματα. Όποιος διάλογος ανοίξειθα ανοίξει μετά τις εκλογέςαφού καταμετρηθούν οι πραγματικές πολιτικές δυνάμεις των κομμάτων.

Εμείς κατεβαίνουμε με ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι τηλεφωνικός κατάλογος. Είδα δύο προγράμματα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που ούτε λίγοούτε πολύ αποτελούν μία πλειοδοσία και σε λαϊκισμό και σε παροχές οι οποίες φοβάμαι ότι δεν ακουμπούν στην τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Εμείς έχουμε προτείνει ένα πρόγραμμα το οποίο έχει και θεσμικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία, στο κράτος, στην εργασία, και οικονομικές παροχές ιδίως στους πλέον ευάλωτους, τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα. Σε όλους όσοι αισθάνονται εκτός των τειχών και δεν πρέπει να μείνουν πίσω.

Αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα και μάλιστα σε κάθε κεφάλαιο του προγράμματός μας λέμε και από πού θα προκύψουν τα χρήματα. Και μέσα από μία τολμηρή φορολογική πολιτική και μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Ως προς τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μετεκλογικές συνεργασίες, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «το πρόγραμμά μας στο επίκεντρό του έχει τη θεραπεία και τη μείωση των ανισοτήτων.

Το ζήτημα του κοινωνικού κράτους, η ανάγκη ανάκλησης της απόπειρας ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσα από το άρθρο 10 του νόμου Πλεύρη, η κατάργηση αντεργατικών παρεμβάσεων του νόμου Χατζηδάκη, η κατάργηση του νόμου για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων για λόγους εθνικής ασφαλείας από την ΕΥΠ και η διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών χωρίς καταχρηστική επίκληση του απορρήτου

Και, επίσης, η μείωση του κόστους ζωής άμεσα με φορολογική δικαιοσύνη. Καιπροφανώς, μέσα από συλλογικές συμβάσεις εργασίας που θα προσδιορίζουν έναν δίκαιο και βιώσιμο κατώτατο μισθό. 

Όλα αυτά είναι ένα αρχικό πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης εφαρμοσμένης στην πράξη και εκεί μπορούμε να συζητήσουμε μετά τις εκλογές με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό στα χέρια μας».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.