Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Δίνουμε σήμερα κι από εδώ στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα για την απόφαση αλλαγής στην Ευρώπη και την αδήριτη ανάγκη αλλαγής πολιτικής στην Ελλάδα.

Η πρόεδρος του κινήματος μας, Φώφη Γεννηματά, ανέλυσε το πολιτικό πλαίσιο του αγώνα του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ που αποτελεί την πρωτοπορία της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η παράταξη μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε προχωρήσει με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2015 σε μεγάλες πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την αναγέννηση της παράταξης και την δημιουργία ενιαίου φορέα.

-2016, Ανοικτή επιστολή της Προέδρου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

-2017, Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

-Νοέμβριος 2017, Μαζική διαδικασία εκλογής προέδρου από 212.000 συμπολίτες μας

-Μάρτιος 2018, Ιδρυτικό Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής

-30-31 Μαρτίου 2019, 2ο δεύτερο Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή είχαμε συμφωνίες αλλά και διαφωνίες, χαρές και στεναχώριες, επιτυχίες μικρές και μεγάλες αλλά και προβλήματα.

Όμως πάντα και σε όλους μας κυριαρχούσε και κυριαρχεί μια αγωνία.

Το ΠΑΣΟΚ με την ιστορία και τη διαδρομή του , την μεγάλη προσφορά του στην Ελλάδα και τους Έλληνες για την πρόοδο αυτού του τόπου, να βάλει τη σφραγίδα του και στην προοπτική της σύγχρονης εποχής.

-Το ΠΑΣΟΚ με την ίδρυση του από τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι συνώνυμο της υπηρέτησης του λαού και της πατρίδας.

-Το ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμο της προόδου και της κοινωνικής ευημερίας που επιτεύχθηκε στη χώρα τη μεταπολίτευση μετά το 1981.

-Το ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμο της υπευθυνότητας αφού δεν λογάριασε το πολιτικό κόστος όταν επρόκειτο για την Πατρίδα.

-Το ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμο της μεγάλης προσπάθειας, των προοδευτικών αλλαγών και του σχεδίου ανασυγκρότησης για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση.

-Το ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής είναι συνώνυμα της νέας αρχής για την Ελλάδα της σύγχρονης ανάπτυξης και την Κοινωνία βιώσιμης ευημερίας.

Σήμερα είμαστε μπροστά στην τριπλή αναμέτρηση της Κυριακής στην οποία οι πολίτες θα αποφασίσουν όχι μόνο για τις τοπικές αρχές και περιφερειακές αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης.

Δεν είναι ούτε δημοσκόπηση ούτε δημοψήφισμα.

Είναι απόφαση ζωής για την Ευρώπη, και τους λαούς της.

Είναι απόφαση αλλαγής πολιτικής για να τερματιστεί η λιτότητα και να αποφευχθεί το χάος των λαϊκιστών δεξιάς και αριστεράς.

Οι Εθνικές εκλογές που έπονται δεν έχουν καθοριστεί, μπορεί να γίνουν οποτεδήποτε, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να πάνε πέρα από τις 20 Οκτωβρίου 2019.

Ταυτόχρονα με τη πολιτική συγκυρία πρέπει να καθαρίσουμε το χρονοδιάγραμμα του Συνεδρίου, ώστε αυτό να διεξαχθεί σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις

Και εισηγούμαι εκ μέρους της Προέδρου να ληφθεί απόφαση από την ΚΠΕ με την διευρυμένη σύνθεση της ως ΚΟΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ.2 του καταστατικού ο χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου μας να είναι το αργότερο έως το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου 2019.

Η ΚΠΕ με την διευρυμένη σύνθεση της ως ΚΟΕΣ σε επόμενη συνεδρίαση της, μετά από εισήγηση της Προέδρου και της Γραμματείας θα επεξεργαστεί τις εισηγήσεις και το ακριβές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών όπως προβλέπονται από το καταστατικό μας.

Ζητώ λοιπόν την έγκρισης σας γι’ αυτή την αναγκαία καταστατική και πολιτική απόφαση για τη διεξαγωγή Συνεδρίου.

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γραμματέας ΚΟ Κινήματος Αλλαγής

& Συντονιστής ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.