Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Η Βουλευτής Κατερίνα Καζανη ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στην “τιμωρητική” τροπολογία της Κυβέρνησης με την οποία επιδιώκει να αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, “μετά την ήττα του Εκλεκτού της”, όπως ανέφερε εμφατικά.

Συνέχισε την ομιλία της, με το ερανιστικό Νομοσχέδιο, μεγάλης ποικιλίας περιεχομένου,

“που προσπαθεί να μπαλώσει κενά, να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, να κλείσει τρύπες και ουσιαστικά, να διορθώσει λάθη, νομοθετικές παραλείψεις και καταστάσεις, που η άριστη Κυβέρνηση έχει επιτρέψει να υφίστανται’’.

Η Κοινοβουλευτική Τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αναφέρθηκε στη δράση της, στις επισκέψεις της τους τελευταίους μήνες σε αρκετούς φορείς και συλλόγους του Τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και στα συμπεράσματα της, από τις επαφές αυτές. Χαρακτηριστικά επισήμανε τα προβλήματα υποστελέχωσης, κτιριακής ανεπάρκειας, και ακατάλληλων εργασιακών συνθηκών που συναντώνται στην πλειονότητα των δομών Κοινωνικής Πρόνοιας.

Η Χαλκιδαία Βουλευτής τόνισε ότι στο παρόν νομοσχέδιο, οι συμβασιούχοι των προνοιακών δομών παραμένουν στη θέση τους μέχρι το τέλος Μαρτίου, εν αντιθέσει με τους συμβασιούχους του Υπουργείου Υγείας που διασφαλίζεται η παραμονή τους στις δομές υγείας μέχρι τα τέλη του 2024.

‘’Προς τι αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ των συμβασιούχων των δυο Υπουργείων;’’ διερωτάται η κα Καζάνη.

Ακόμα, επισήμανε ότι η πολιτική των οργανικών κενών και των συμβάσεων ‘’καλά κρατεί’’  δηλώνοντας εμφατικά ότι ‘’Αυτό είναι, αγαπητοί Συνάδελφοι, το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας της χώρας. Υποστελεχωμένο και υπό διάλυση.’’

Στο τέλος της ομιλία της τόνισε ότι ‘’Η Κοινωνική Πρόνοια αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια υγιή και ευημερούσα κοινωνία’’, υπογραμμίζοντας πως από τη νέα χρονιά, τόσο η βουλευτής Ευβοίας, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί της στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θα συνεχίσουν τον αγώνα ‘’για ένα κράτος που φροντίζει και προσφέρει την απαραίτητη στήριξη σε όποιον την χρειάζεται.’’

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.