Σε Δηλώσεις, Προτάσεις 2019-Σήμερα

Δήλωση Χρήστου Γκόκα, Υπευθύνου Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Το νερό, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε δηλώσει, είναι Δημόσιο Αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα.

Το νερό δεν πωλείται και η διαχείρισή του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα.

Αυτό επιβεβαιώνεται με την ομόφωνη απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία ακυρώνει το διαγωνισμό για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του  Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αθήνας (Ε.Υ.Σ) μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή ακυρώνει την παραχώρηση του νερού στους Ιδιώτες.

Διαγωνισμό από τον οποίο είχε αποκλειστεί η ίδια η ΕΥΔΑΠ.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τη νέα αυτή απόφαση του ΣτΕ, «συλλαμβάνεται» για μια ακόμα φορά να επιχειρεί να παραβιάσει το ίδιο το Σύνταγμα.

Προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, έκρινε αντισυνταγματική τη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια γραμμή προχωρά και η Ν.Δ. ως Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα υπέρ της διαχείρισης του νερού από το Δημόσιο, και αντίθετο στο διαγωνισμό που ακυρώθηκε, αλλά και στην εκχώρηση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο.

Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να σταματήσει τα κάθε είδους τεχνάσματα, με στόχο την είσοδο των Ιδιωτών στον κύκλο διαχείρισης του νερού.

Οφείλει επίσης να διασφαλίσει, τη Δημόσια Διαχείριση του Νερού και την ασφαλή λειτουργία των δικτύων, την ποιότητά του και το χαμηλό κόστος, για όλους τους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα:

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Σημεία συνέντευξης Ανδρέα Σπυρόπουλου, Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στην εκπομπή "Σήμερα" του τ/σ "ΣΚΑΪ"