Σε Ανακοινώσεις

Εμβολιασμός: Παροχή ουσιαστικών κινήτρων για τους εργαζομένους

Ενώ ήδη διανύουμε τον έκτο μήνα από την έναρξη εμβολιασμού σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ακόμη δεν έχει υπάρξει από την κυβέρνηση ουσιαστική πρόβλεψη για ειδική άδεια από την εργασία. Αρχικά, η κυβέρνηση δεν είχε πάρει καμία πρωτοβουλία για ειδική άδεια από την εργασία για τον εμβολιασμό των εργαζόμενων, ενώ μετά τις επισημάνσεις μας, με μεταγενέστερες εγκυκλίους, τελικά προβλέφθηκε ολιγόωρη άδεια κατά την ημέρα του εμβολιασμού, με την προϋπόθεση ότι η διεξαγωγή αυτού γίνεται εντός ωραρίου εργασίας. Ωστόσο, επειδή σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, ένας στους τρεις ανθρώπους, που κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αναπτύσσουν ορισμένες παρενέργειες, οι οποίες οφείλονται στην αντίδραση του ανοσοποιητικού στο εμβόλιο και συνήθως υποχωρούν σε 1-2 ημέρες, πολλοί εργαζόμενοι αδυνατούν να προσέλθουν στην εργασία τους και να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Έτσι, κρίνεται απαραίτητη μία νομοθετική πρόβλεψη για ειδική άδεια για τις ως άνω περιπτώσεις. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Πρώτη κατοικία: Καμία προστασία – Στο έλεος των funds οι δανειολήπτες

Απολύτως συνειδητή είναι η επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει χωρίς καμία προστασία την πρώτη κατοικία και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Παράλληλα, η μείωση των ‘’κόκκινων δανείων’’ για την οποία υπερηφανεύεται, συντελείται μόνο στους ισολογισμούς των τραπεζών και δεν αφορά σε μια συνολική προσπάθεια για να επιστρέψει στην κανονικότητα ένας σημαντικός αριθμός δανειοληπτών, ούτε μεταφράζεται σε αύξηση της χρηματοδότησης της οικονομίας από το τραπεζικό σύστημα. Μάλιστα, ενώ οι τράπεζες δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο από την ΕΚΤ, εμφανίζουν αυξημένες καταθέσεις 23 δις – κυρίως από χρήματα που δόθηκαν σε επιχειρήσεις- και απαλλάχθηκαν από τα κόκκινα δάνεια που μεταφέρθηκαν σε funds, συνεχίζουν να αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία! Περισσότερα ΕΔΩ

Επικουρικές συντάξεις: Η αλήθεια για το κυβερνητικό σχέδιο

Η Κυβέρνηση με το Σχέδιο Νόμου για τη δήθεν «μεταρρύθμιση» στις επικουρικές συντάξεις, στοχεύει ξεκινώντας από αυτές, να καταργήσει το αναδιανεμητικό σύστημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Δημιουργεί ένα σύστημα δύο ταχυτήτων καθώς διατηρεί το σημερινό αναδιανεμητικό σύστημα για συνταξιούχους και εργαζόμενους άνω των 35 ετών και εισάγει ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα (κουμπαρά) για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία και τους νέους ως 35 ετών (προαιρετικά). Πρόκειται για μια βαθιά συντηρητική και ιδεοληπτική επιλογή, αφού επιχειρεί να περάσει από ένα σύστημα που στηρίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών, σε ένα σύστημα που κυριαρχεί απόλυτα το ατομικό συμφέρον. Μειώνει τα έσοδα του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου (ΕΤΕΑΕΠ), αφού οι εισφορές των νέων θα εντάσσονται στον νέο φορέα που δημιουργείται. Έτσι, θα οδηγηθούμε σε νέα πολύ μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων, μετά από αυτή που επέβαλε ο Νόμος Κατρούγκαλου, ή σε μεγάλη αύξηση των εισφορών στην επικουρική ασφάλιση. Θα ενισχυθούν οι πόροι που θα διατίθενται για επενδύσεις στην κεφαλαιαγορά, από τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων κι αυτοί είναι οι μόνοι που θα κερδίσουν στα σίγουρα. Η Διοίκηση και οι διαχειριστές του νέου φορέα δεν θα έχουν καμία ευθύνη για τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα, μιας και η Κυβέρνηση φροντίζει να νομοθετήσει το ακαταδίωκτο τους! Στον αντίποδα αυτών, οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής στοχεύουν σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. 

Ενημερωτικό Σημείωμα ΕΔΩ

Σχολεία: Να μείνουν ανοιχτά – Η Κυβέρνηση να μην επαναλάβει τα λάθη της

Το Κίνημα Αλλαγής επανέρχεται για ακόμη μία φορά στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με την άδικη και δυσανάλογη φορολόγηση των αναδρομικών από περικοπές κύριων συντάξεων του 11μήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία σε βάρος των συνταξιούχων. Η καταβολή τους έγινε άτοκα, παρά το ότι καταβλήθηκαν με καθυστέρηση 5 ετών, και μόνο μετά από σχετική Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ειδικότερα, η κυβέρνηση, αντί να καταβάλει τα αναδρομικά έντοκα (όπως εισπράττει έντοκα τις οφειλές των ασφαλισμένων), όχι μόνο τα αποδίδει άτοκα, αλλά τα φορολογεί και μάλιστα διπλά! Μάλιστα, προφασιζόμενη νομικίστικα επιχειρήματα απέρριψε την πρότασή μας, η φορολόγηση να γίνει όπως και στην περίπτωση αναδρομικής απόδοσης ποσών σύνταξης για το πρώην ένστολο προσωπικό, με αυτοτελή φορολογικό συντελεστή 20% συμπεριλαμβανομένης σε αυτό και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και με εξάντληση κάθε φορολογικής υποχρέωσης των δικαιούχων επί των ποσών αυτών. Περισσότερα ΕΔΩ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στην Αργολίδα

Την Αργολίδα θα επισκεφθεί την Παρασκευή 16 Ιουλίου, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Εκεί, πρόκειται να επισκεφθεί τη μεταποιητική γεωργική συνεταιριστική βιομηχανία, την παραγωγική εξαγωγική βιομηχανία, το Εμβολιαστικό Κέντρο του Άργους, αλλά και το Επιμελητήριο της Αργολίδας. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Επίσκεψη Φώφης Γεννηματά στην ΑργολίδαΡυθμός Επικαιρότητας - 16.07.2021