Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση χαϊδεύει τις τράπεζες κι επιδοτεί τα υπερκέρδη των λίγων

«Η ακρίβεια έχει κάνει την αγοραστική δύναμη του Έλληνα να καταρρεύσει. Και αντί να έχουμε πολιτικές επιλογές με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, με πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και με μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τις περιοχές της χώρας που περνούν ήδη έναν βαρύ χειμώνα, η κυβέρνηση συνεχίζει να χαϊδεύει τις τράπεζες και, βέβαια, να επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατά την επίσκεψή του στην αγορά της Καλλιθέας, τονίζοντας ότι αυτές είναι επιλογές για τους λίγους εις βάρος των πολλών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι καταναλωτές τόνισαν ότι είναι καθημερινά αντιμέτωποι με ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και μειώνεται ραγδαία η αγοραστική τους δύναμη, ενώ οι καταστηματάρχες επισήμαναν το υψηλό λειτουργικό κόστος.

«Πρέπει γρήγορα η κυβέρνηση να αλλάξει στρατηγική. Και όσο γίνεται, εμείς, με τον λόγο της αλήθειας και του ρεαλισμού, να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ένας δρόμος μακριά από τον λαϊκισμό, αλλά μακριά και από τον ελιτισμό που καταδικάζει σήμερα τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους Έλληνες», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Φορέας θεσμικής παρακμής η κυβέρνηση

Οι άστοχες επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία μειώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, όχι μόνο των πιο ευάλωτων, και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες. «Οι ευθύνες της λανθασμένης διαχείρισης και των άδικων πολιτικών επιλογών βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας σε φίλους και στελέχη στην Καλλιθέα, εξηγώντας πως «ο κ. Μητσοτάκης πήρε απόφαση να επιδοτεί την κερδοφορία των μεγάλων παραγωγών ενέργειας». Με την ακρίβεια στα ύψη, κι ενώ δεν έχουμε μπει καν ακόμα στην καρδιά του χειμώνα, μέσα από ένα στρεβλό μοντέλο επιδοτήσεων μέσα σε δύο μήνες έδωσε από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τις τσέπες των φορολογουμένων, 1 δισεκατομμύριο ευρώ στους μεγάλους ομίλους. «Αντί σε αυτήν την πολύ μεγάλη περιπέτεια να πάρουν μία απόφαση κατανομής του κόστους μεταξύ Κράτους-νοικοκυριού-μεγάλων παραγωγών, πληρώνει το Κράτος που είμαστε εμείς και αυτοί ουσιαστικά κερδοσκοπούν», ανέφερε.

Αντίστοιχα, οι τράπεζες έχουν πάρει 50 δισ. από την ΕΚΤ, έριξαν μόνο λίγα στην αγορά και τα κρατούν ως αποθεματικά, συνεπώς οι ίδιες έχουν ρευστότητα και δεν θέλουν να δώσουν κίνητρα για καταθέσεις, φτάνοντας τη διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και μέσου επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια να είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. «Αυτό δεν είναι μία άδικη πολιτική επιλογή για την οποία η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα;», διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που εξαρχής έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για περιοχές που ο χειμώνας είναι βαρύτερος, πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, τόνισε πως «πρέπει σε αυτήν την κρίση να έχουμε μία δίκαιη κατανομή μεταξύ ισχυρών και λιγότερο ισχυρών, μεταξύ ευάλωτων και μεσαίων, ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας με το μικρότερο κόστος να φτάσει στο ξέφωτο».

Υποκλοπές

«Δεν είναι μόνο οι άστοχες επιλογές στην οικονομία. Σε επίπεδο θεσμών και δημοκρατίας δεν είναι ότι έμειναν απλά μετεξεταστέοι, είναι φορείς μιας θεσμικής παρακμής και είναι πολύ άδικο για τη χώρα μας. Μια χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών αξιών, η Ελλάδα της δημοκρατίας, των αγώνων», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σχολιάζοντας πως  μετά την απίστευτη περιπέτεια Τσίπρα – Καμμένου, η Κυβέρνηση με τη ρομφαία της θεσμικής ενίσχυσης του κράτους ισχυριζόταν ότι θα έκανε τους θεσμούς ισχυρούς, δεν θα ξαναζούσαμε ψευτο-δημοψηφίσματα και δεν θα είχαμε ξανά στημένους διαγωνισμούς στα κανάλια, όμως  «αποκαλύπτεται ότι έχει στήσει ένα παρακρατικό μηχανισμό παρακολουθήσεων με πρώτο θύμα εμένα αλλά και άλλα θύματα». 

Όπως ξεκαθάρισε, όσο και να προσπαθούν τα μέσα μαζικής ενημερώσεις να κρατήσουν ανέπαφο τον κ. Μητσοτάκη και να ρίξουν τις ευθύνες στα πρόσωπα που ήταν οι στενοί του συνεργάτες, δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα, διότι όλοι πια καταλαβαίνουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση. «Και πρέπει η δημοκρατική παράταξη να αγωνιστεί τους επόμενους μήνες μέχρι τις εθνικές εκλογές -όχι γιατί έχουμε καπρίτσιο τους 22 βουλευτές να τους κάνουμε 40 και 50- αλλά γιατί είναι εθνική ανάγκη να έχουμε κοινωνική δικαιοσύνη και μια ισχυρή δημοκρατία. Αυτή είναι η επιλογή μας, αυτός είναι ο αγώνας μας, αυτή είναι η αγωνία μας», είπε, εστιάζοντας στον θεσμικό τρόπο με τον οποίο έχει πορευθεί το ΠΑΣΟΚ. 

«Καταθέσαμε με τη βοήθεια έγκριτων συνταγματολόγων ολόκληρο πλαίσιο και τροπολογίες ώστε να πάψει το απόρρητο να είναι μια ασπίδα ενός παρακρατικού μηχανισμού αλλά συγχρόνως να το χρησιμοποιούν και κάποιοι άλλοι για να δημιουργούν μια αίσθηση ότι όλοι παρακολουθούν τους πάντες», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης. «Δεν μπορεί ο καθένας να αφήνει δηλητηριώδη υπονοούμενα. Όποιος θεωρεί ότι απειλείται η ιδιωτικότητά του, όποιος πιστεύει ότι έχει στοιχεία ότι παρακολουθήθηκε, ο δρόμος είναι ένας. Η ελληνική δικαιοσύνη να κάνει σωστά τη δουλειά της. Δεν μπορεί να έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη στιγμή που κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά και δεν ξέρει κανείς τι έχει γίνει, ποιους μάρτυρες έχει καλέσει». 

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας και θα το αποδείξουμε από την πρώτη Κυριακή. Εμείς θέλουμε Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή σταθερή και όχι η ελληνική κοινωνία να είναι εκβιαζόμενη από αυτούς, που δεν τους ενδιαφέρει να υπάρξει ένα πρόγραμμα υλοποίησης μεγάλων αλλαγών που θα οδηγήσουν την Ελλάδα να γίνει μια ανθεκτική χώρα και μια ισχυρή κοινωνία, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τα έχουν καλά με τα ισχυρά συμφέροντα για να γίνουν ξανά Πρωθυπουργοί ή να παραμείνουν Πρωθυπουργοί». 

Περισσότερα ΕΔΩ

Υποκλοπές: Πολιτική υποκρισία και τοξικότητα από την κυβέρνηση

Ο Πρωθυπουργός που στις 8 Αυγούστου δήλωσε ότι στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές, παραπονέθηκε ότι κάποιοι έχουν παγιδευμένο τον ίδιο και την κυβέρνησή του αγκυλωμένη. Ποιος φταίει όμως για αυτήν την τοξικότητα; Μήπως είναι η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης, που επί τρεις μήνες κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει; Η επίκληση του απορρήτου ισοδυναμεί με πέπλο μυστηρίου πάνω από τα πάντα. Αν οι ιδιοκτήτες των εταιρειών Krikel και Intelexa, κκ. Μπίτζιος και Λαβράνος είχαν έρθει και είχαν εξεταστεί  από τη Βουλή, τώρα θα γνωρίζαμε την αλήθεια για την παρουσία, τη διαδρομή, τη χρήση και την αξιοποίηση του Predator στη χώρα μας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και στο δημοσίευμα ότι το Predator φέρεται να έχει εγκατασταθεί λίγο μετά τις εκλογές του 2019 σε χώρο που ελέγχεται από την Ελληνική Κυβέρνηση στην Αγία Παρασκευή, με συμφωνία κρυμμένη μέσα σε σύμβαση της ΕΥΠ. Η απάντηση απέναντι στην κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης δεν μπορεί παρά να είναι η ισχυρή και αμερόληπτη Δικαιοσύνη που πρέπει επιτέλους να κάνει τη δουλειά της.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.