Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ακρίβεια: Οι τιμές δεν πέφτουν με θεατρινισμούς και παραστάσεις

Η αποτυχία της προχθεσινής  παράστασης του κ. Σκρέκα σε σουπερμάρκετ συνοδεία καμερών, δεν απέδωσε προφανώς τα αναμενόμενα επικοινωνιακά αποτελέσματα, αναγκάζοντας τον Πρωθυπουργό σήμερα να επιδιώξει αυτοπροσώπως βελτίωση του πρόσφατου επικοινωνιακού σόου, κάνοντας αυτοψία σε σουπερμάρκετ στη Λένορμαν. Ίδιο σκηνικό ξανά με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Οι τιμές όμως δεν πέφτουν όποια παράσταση κι αν δώσουν οι κύριοι της κυβέρνησης, που αρνούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και επαναλαμβάνουμε:

α) Για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις εταιρείες οι τιμές των οποίων «είχαν …ξεφύγει» όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης;

β) Γιατί η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί το πάγιο αίτημα καταναλωτικών οργανώσεων να ανακοινώνονται τα προϊόντα στα οποία το κράτος εντοπίζει φαινόμενα αισχροκέρδειας;

γ) Γιατί δεν έχει δώσει το αρμόδιο υπουργείο συνολικό και αναλυτικό κατάλογο με όλα τα προϊόντα και τις τιμές τους πριν και μετά τα μέτρα για να κρίνουν οι καταναλωτές;

Περισσότερα ΕΔΩ

Πανεπιστήμια: Το νομοσχέδιο του κ. Πιερρακάκη κουμπώνει άψογα στις διευθετήσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση

Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, που ήρθε χωρίς διαβούλευση και μ’ έναν αμφισβητήσιμο τρόπο σε σχέση με το Σύνταγμα, έχει ραφτεί για να κουμπώσει στις διευθετήσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα το καταψηφίσει  διότι δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει, ώστε να επιτευχθεί η συνύπαρξη ισχυρών δημόσιων πανεπιστημίων με μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, μέσα από ισχυρές ρυθμίσεις και με όρους ποιότητας και προς ενίσχυση της ερευνητικής διαδικασίας. Η κυβέρνηση κάνει ένα κακό ξεκίνημα, από το οποίο θα δημιουργηθούν στρεβλώσεις, οι οποίες και θα οδηγήσουν σε περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που λένε ότι θα λύσουν. Διαβάζοντας κανείς το νομοσχέδιο του κ. Πιερρακάκη δυσκολεύεται να εντοπίσει πώς θα διασφαλιστεί ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας αυτών των ιδρυμάτων, εκτός αν αρκεί μία υψηλή εγγυητική επιστολή. Το ΠΑΣΟΚ από θέση αρχής είναι θετικό στην ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, αλλά δεν οφείλει να ψηφίσει άκριτα ό, τι φέρνει η κυβέρνηση. Εμείς λέμε να συζητήσουμε τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης, ώστε η λειτουργία τους να μην είναι ανταγωνιστική του δημόσιου πανεπιστημίου και οι απόφοιτοί τους να κατέχουν πτυχία με αξία. Δεν συμφωνούμε με αυτό φέρνει το νομοσχέδιο, δηλαδή ένα κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού μαζί με ένα fund και ένα κολλέγιο που λειτουργεί στη χώρα θα ιδρύουν ένα παράρτημα με 1-2 τμήματα. Όσο για την επιχειρούμενη ταύτιση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει την πρότασή του για την υλοποίηση αυτής της μεταρρύθμισης με βάση το σκανδιναβικό μοντέλο, μετά από αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στο νομοσχέδιο με αφοριστικό τρόπο. Δεν είναι δυνατό να απαιτεί η ΝΔ συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ως «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ».

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ