Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Συγκρότηση Task force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και αξιοποίηση όλων των πόρων με διαφάνεια και ταχύτητα

Στην ανάγκη τα ευρωπαϊκά ταμεία να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης,  κατά το οδοιπορικό που πραγματοποίησε, σήμερα, με την Πρόεδρο της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, στις πληγείσες περιοχές. Χαρακτήρισε ως ενδεικτικό της κυβερνητικής ανικανότητας και αβελτηρίας, το γεγονός ότι δέκα ημέρες μετά δεν έχει γίνει αποκομιδή χιλιάδων νεκρών ζώων, κάνοντας λόγο για αδιανόητη κατάσταση, που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την υγειονομική προστασία των πολιτών. Τόνισε πως θα πρέπει να γίνει άμεσα, αύριο το πρωί, είτε με τον στρατό είτε με άλλο τρόπο η αποκομιδή και καύση όλων αυτών των ζώων. Ξεκαθάρισε πως από το σχέδιο των 2,2 δισ. ευρώ που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης τα περισσότερα χρήματα ήταν κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας. «Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας task force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού», είπε, θυμίζοντας τη μεγάλη καθυστέρηση της αντιμετώπισης των συνεπειών της περιπέτειας του Ιανού πριν από τρία χρόνια. Έθεσε ως προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ «να μην ξαναπεράσει ο πολίτης της Θεσσαλίας κάτι ανάλογο». Διέκρινε επίσης την ανάγκη ενός ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης υδάτων σε όλη τη Θεσσαλία, ασκώντας κριτική στις δικαιολογίες της Περιφέρειας για εμπειρική αντιμετώπιση των φαινομένων που αφορούσαν τη διαχείριση υδάτων, εν έτει 2023. Κλείνοντας, τόνισε πως πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση και για τους μαθητές στις πληγείσες περιοχές, αλλά και για να έχουν οι ηλικιωμένοι μια ανθρώπινη ζωή. Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε την πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, για την παρουσία της, η οποία στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον θεσσαλικό λαό. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες της τραγωδίας στη Λιβύη

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη εξέφρασε με δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση  για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, αλλά και το κενό πληροφόρησης που παρατηρήθηκε εκ μέρους των αρμοδίων αρχών», σημείωσε. 

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Οφείλουμε να αγωνιστούμε ενάντια στις αιτίες που εκκολάπτουν «το αυγό του φιδιού»

Στην ανάγκη να διατηρήσουμε στη μνήμη μας τη δολοφονική δράση της Ακροδεξιάς, ώστε να μην βρεθεί η κοινωνία μας αντιμέτωπη ξανά με παρόμοια συνθήκη, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Τίποτα δεν ξεχνιέται και τίποτα δεν τελειώνει στον αγώνα κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού και των εχθρών της Δημοκρατίας – όποια προσωπεία και αν φορέσουν», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης. Τόνισε πως δέκα χρόνια μετά, τη δολοφονία από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, «κανένας και καμία δεν δικαιούται να μην αντιλαμβάνεται πως η ψήφος στους φονιάδες των μεταναστών, του Φύσσα και στους υμνητές του Χίτλερ δεν είναι αντισυστημική. Οφείλουμε να θυμόμαστε τη δολοφονική δράση της Ακροδεξιάς, για να μην τεθούμε αντιμέτωποι ξανά με μια παρόμοια συνθήκη». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο χρέος της σύγχρονης Κεντροαριστεράς να αγωνιστούμε ενάντια στις αιτίες που εκκολάπτουν «το αυγό του φιδιού», μεταξύ των οποίων η διεύρυνση των ανισοτήτων, η υποβάθμιση των θεσμών κοινωνικής προστασίας και του κράτους δικαίου και η κρίση αντιπροσώπευσης. «Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι στην εμπροσθοφυλακή αυτού του αγώνα, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Είναι πια προφανής η πολιτική υποκρισία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να στηρίξουν τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για να μην κατέλθει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές ο Ηλίας Κασιδιάρης», επισήμανε. 

Περισσότερα ΕΔΩ 

Πρωθυπουργός/ΔΕΘ: Αποκαλύφθηκαν ο «πολυδιάστατος» αποσυντονισμός και ο πολιτικός λαϊκισμός του κ. Μητσοτάκη

Είναι σαφές στους πολίτες ότι το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας δεν διαθέτει καμία διαχειριστική επάρκεια και απέτυχε να αναδιοργανώσει τις κρατικές δομές. Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη ΔΕΘ ανέτοιμος να παρουσιάσει λύσεις για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και προσποιούμενος τον «εκσυγχρονιστή» που παρέλαβε καμένη γη… από τον εαυτό του. Η Θεσσαλία χρειάζεται επειγόντως ένα ενιαίο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, κάτι που η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να εκπονήσει, όπως φάνηκε από την ένδεια προτάσεων στην ομιλία του Πρωθυπουργού. Η απόφασή του, δε, να υπαχθούν στην Πολιτική Προστασία η ΕΜΥ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο, δηλαδή εκείνοι οι επιστημονικοί φορείς που ανέδειξαν τη γύμνια του εν λόγω Υπουργείου, κατά τη διαχείριση των πυρκαγιών και των πλημμυρών, είναι αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων και του πολιτικού λαϊκισμού του κ. Μητσοτάκη. Βεβαίως όταν γίνονται όλα στον βωμό της επικοινωνίας, προκειμένου να χωθούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να προστατευθεί η εικόνα του Πρωθυπουργού, κάποια στιγμή έρχεται και ο λογαριασμός. Για τους πολίτες, ο λογαριασμός έχει έρθει βαρύς σε όλα τα επίπεδα της πραγματικής ζωής και της καθημερινότητας με την ακρίβεια, την ανασφάλεια, τις ελλείψεις στην πολιτική προστασία, την υποαστυνόμευση. Παρόλα αυτά, πιστός στα λεκτικά πυροτεχνήματα ο κ. Μητσοτάκης βάλθηκε να μας πείσει ότι ήρθε η ώρα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, ξεχνώντας προφανώς πως είναι πέντε χρόνια Πρωθυπουργός. «Ξιφουλκεί», δε, κατά του προγράμματος «Ηρακλής» που η Κυβέρνησή του θεσμοθέτησε, την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες βρίσκονται υπό την απειλή των πλειστηριασμών. Μπροστά σε αυτή τη ζοφερή για τους πολίτες πραγματικότητα, μόνο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά για το αν στηρίζει τους υπουργούς του ή πότε θα έρθει η ώρα του ανασχηματισμού. Δεν υπάρχει πια φύλλο συκής για την αποτυχία του «επιτελικού» κράτους και του «πολυδιάστατου» αποσυντονισμού.

Περισσότερα ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Καμία παραχώρηση δεν χωρά στα εθνικά ζητήματα

Είμαστε υπέρμαχοι της διατήρησης και της ενίσχυσης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία υπό δύο αυστηρές προϋποθέσεις: την απαρέγκλιτη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και τον περιορισμό των διαφορών μας με την Τουρκία στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Ενόψει της επικείμενης συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν, υπενθυμίζουμε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στο Βίλνιους δημιούργησε μεν υψηλές προσδοκίες στην κοινή γνώμη, ωστόσο 

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο περιστατικά από την κατεχόμενη Κύπρο και τη Σμύρνη με προκλητικές αναθεωρητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που μας κάνουν επιφυλακτικούς. Καμία υποχώρηση, καμία παραχώρηση και καμία επαμφοτερίζουσα ρητορική δεν χωρεί στα εθνικά ζητήματα, ιδίως όσον αφορά στην άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Περισσότερα ΕΔΩ

Ιανός: Τρία χρόνια περιμένουν τις αποζημιώσεις στον θεσσαλικό κάμπο

Τρία χρόνια μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ιανός», που έπληξε τα Ιόνια νησιά, τη Δυτική Ελλάδα, τη Φθιώτιδα και τη Θεσσαλία, αγρότες και επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί. Μόλις πριν έξι ημέρες δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 5417/Β/13-9-2023, που αφορά στον καθορισμό επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ής Σεπτεμβρίου του 2020 σε περιοχές της Καρδίτσας, όπως ανέδειξε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου στον θεσσαλικό κάμπο, που εδώ και τρία χρόνια δεν μπορούν να εισπράξουν το σύνολο των χρημάτων που δικαιούνται ενώ αύριο θα κληθούν για δεύτερη φορά να αιτηθούν αποζημίωσης για τις τεράστιες καταστροφές, που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε άλλοθι για την κυβέρνηση. Έχουν εξαντληθεί οι κενές περιεχομένου υποσχέσεις τους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.