Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Την Κυριακή οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν αυτοδιοικητικά σχήματα, που θα υπηρετούν την περιφερειακή ανάπτυξη και όχι την αλαζονεία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη

Περιοδεύοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν αυτοδιοικητικούς που θα είναι υπηρέτες του πολίτη, της καθημερινότητας και όχι της εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου. Ευχόμενος καλή επιτυχία στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστο Παπαστεργίου, καθώς και σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δίνουν έναν σημαντικό αγώνα, τόνισε πως «έχουμε χρέος να παλέψουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Γιατί νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής θα κλιμακώσουν την αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη». Έθεσε το ερώτημα εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε έναν Πρωθυπουργό που λειτουργεί με αδιαφάνεια και αναξιοκρατία και χειρίζεται το κράτος ως πελατειακό μηχανισμό, υπενθυμίζοντας πως μόνο κατά τους τρεις τελευταίους μήνες «έχουμε βιώσει τραγικές επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια να κλιμακώνεται χωρίς να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, παιχνίδια με τους θεσμούς σε απόλυτη και αγαστή συνεργασία με τον Βελόπουλο».  Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες «να στηρίξουν αυτοδιοικητικά σχήματα, για να έχουν μία Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί την περιφερειακή ανάπτυξη, τον πολίτη, την αποκέντρωση και όχι την αλαζονεία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Ως προς τις επιλογές στήριξης του ΠΑΣΟΚ, έθεσε τα εξής κριτήρια: Ανανέωση, αυτοδιοίκηση, εμπειρία, πρόγραμμα. Πρόγραμμα για την καθημερινότητα, τις υποδομές, την αξιόπιστη χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, χωρίς αναξιοκρατία και πελατειακή φιλοσοφία. «Αυτή είναι η αντίληψή μας για την αυτοδιοίκηση και στο πρόσωπο του Χρήστου Παπαστεργίου εικονοποιείται αυτή η άποψη, η οποία πιστεύω ότι εάν είναι νικηφόρα την ερχόμενη Κυριακή, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για τον πολίτη», υπογράμμισε. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε σίγουρος ότι την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα κάνει ένα ακόμα βήμα μέχρι τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές. «Η παράταξή μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή και πρωταγωνιστής απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ζητούν οι προοδευτικοί πολίτες, γι’ αυτό αγωνίζομαι και αγωνιζόμαστε καθημερινά όλοι μαζί, ενωμένοι», κατέληξε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Εκλογές: Η Νέα Δημοκρατία θέλει εξαρτημένη και ελεγχόμενη αυτοδιοίκηση

Σε απόλυτη σύμπνοια με τον ισχυρισμό του ίδιου του Πρωθυπουργού, στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, πως «είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε, ως κυβέρνηση, ότι μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε», ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης αναρωτήθηκε: «Πώς θα ανοίξουν οι πόρτες στην κεντρική εξουσία, αν ο κυβερνητικός βουλευτής είναι από την άλλη πλευρά;», εκβιάζοντας τους ψηφοφόρους στον Δήμο Δοξάτου να στηρίξουν τον εκλεκτό του κυβερνώντος κόμματος για το…συμφέρον τους. Έτσι αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της. Δεν μας εκπλήσσει. Στις 8 Οκτωβρίου ήρθε η ώρα να ηττηθεί το τρίπτυχο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας «αλαζονεία, παλαιοκομματισμός, ρουσφέτι»!

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ακρίβεια: Η Κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει για το τεράστιο κύμα κερδοσκοπίας

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» κι αφήνει την ακρίβεια να ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Κι ενώ όλοι καταλαβαίνουμε πως υπάρχει ένα τεράστιο κύμα κερδοσκοπίας, η Κυβέρνηση εθελοτυφλεί. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει από την αρχή αυτής της κρίσης μόνιμα μέτρα που θα ενισχύσουν το εισόδημα των πολιτών. Δεν μπορούμε να αρκούμαστε στα pass, τα οποία σταματάνε τώρα. Έχουμε ζητήσει μείωση του ΦΠΑ στοχευμένα στα βασικά αγαθά, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να δοθεί ανάσα στα νοικοκυριά. Προεκλογικά μας απαντούσαν ότι κατέρρευσε η κυβέρνηση της Ισπανίας από το ΦΠΑ, αλλά το σοσιαλιστικό κόμμα πήρε μεγαλύτερο ποσοστό, καθώς η παρέμβαση τους στον ΦΠΑ λειτουργεί, όπως λειτούργησε και στην Κύπρο. Το κόστος διαβίωσης αυξάνεται και εξαιτίας των υψηλότατων ενοικίων, αλλά είναι κι αυτό ένα ζήτημα που η Κυβέρνηση αποφεύγει να το ακουμπήσει. Εμείς, αντιθέτως, το αναδεικνύουμε συνέχεια γιατί πάνω από το 50% των μισθών των πολιτών πηγαίνει πλέον στα ενοίκια. Για αυτό, έχουμε προτείνει τη δημιουργία μίας δεξαμενής 150.000 κοινωνικών κατοικιών οι οποίες θα ενοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο για να πέσει το κόστος της στέγης σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ομιλία Κασσελάκη: Διαφορετικό περιτύλιγμα με τα ίδια υλικά της τοξικότητας

Η χθεσινή ομιλία του κ. Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέφερε κάτι νέο. Τουναντίον, τα πρόσωπα που επέλεξε να τον πλαισιώνουν επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε ήδη από τις πρώτες ημέρες. Άλλαξε απλώς η βιτρίνα, αλλά όλα τα υλικά τα οποία απηχούσαν τοξικότητα όλο το προηγούμενο διάστημα παραμένουν δίπλα του, και μάλιστα με αναβαθμισμένο ρόλο. Το τι εκπροσωπεί ο κ. Πολάκης στη δημόσια συζήτηση και ο κ. Παππάς, -καταδικασθείς με 13-0 για την προσπάθεια του να παρέμβει ως υπουργός στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών-, τα έχουμε ζήσει. Αυτές ήταν οι πρώτες επιλογές του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε όμως μάρτυρες ενός παράδοξου. Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει υπερτομεάρχης και που κατήγγειλε τα «βοθροκάναλα», να έχει πρόεδρο έναν άνθρωπο που πρωί-μεσημέρι-βράδυ τον έχουν τα κανάλια πρώτη είδηση. Και ας μην ξεχνάμε ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθέτησε στην κεντροδεξιά, το ΠΑΣΟΚ, ένα ιστορικό κόμμα της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ