Σε Συνεντεύξεις

Στην εκπομπή «Πειραιάς 24» του ραδιοφωνικού σταθμού Κανάλι 1 90,4 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αναφορικά με το πολύνεκρο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, ο κ. Γλαβίνας έκανε λόγο για ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, «άλλωστε και τα ίδια τα μέλη της κυβέρνησης ζητούν εξηγήσεις. Πρέπει να μάθουμε αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και αν πράγματι διασφαλίστηκε η προστασία της ανθρώπινης ζωής των Ελλήνων πολιτών που βρέθηκαν στην επιχείρηση εκεί. Είναι ένα ζήτημα που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Ενόψει της αυριανής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι «παρά τους χαμηλούς τόνους και από τις δύο πλευρές, υπάρχουν αμφιβολίες για το αποτέλεσμα, καθώς γεγονότα όπως η σύλληψη δύο Τούρκων στον Πόρο δημιουργούν ερωτηματικά» και τόνισε:

«Εμείς δεν θα πάψουμε να λέμε ότι πάντα οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι και οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε ένα καλό κλίμα, με διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, εφόσον φυσικά υπάρχουν οι στέρεες βάσεις.

Το θέμα είναι αν η Τουρκία θα σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, κεκτημένα όπως έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς συνθήκες και δεν θα τα αμφισβητήσει. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και, όπως πάντα, ζητάμε την αντίστοιχη ενημέρωση γιατί τα εθνικά θέματα έχουν πάντα ευρύτερη διάσταση. Έγινε μία συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερώθηκαν τα κόμματα, και ελπίζουμε και μετά τη συνάντηση να ενημερώσει και πάλι η Κυβέρνηση για το τι ακριβώς συζητήθηκε και ποια είναι τα επόμενα βήματα».

Ερωτηθείς, τέλος, για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα σχολιάσουν τη διαδικασία πριν την ολοκλήρωσή της από θέση αρχής, « και παρά το γεγονός ότι στις δικές μας εσωκομματικές εκλογές υπήρχαν παρεμβάσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ. Θα περιμένουμε, μετά την Κυριακή, οπότε και ο επόμενος ή η επόμενη πρόεδρος θα κριθεί για τις πολιτικές του θέσεις, και τότε θα τοποθετηθούμε και εμείς. Η συμμετοχή πάντως ήταν περιορισμένη σε σχέση με τις δικές μας εκλογές» κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.