Σε Συνεντεύξεις

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Κληθείς να σχολιάσει την τελευταία δημοσκόπηση της Marc, ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι «είναι πρώιμο να συζητάμε για πρόθεση ψήφου, όταν η ταφή των νεκρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί». Στάθηκε ωστόσο στο ότι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες βλέπουν ευθύνες και πέραν του σταθμάρχη, κάτι το οποίο το λέγαμε από την πρώτη μέρα και μόνο ο Πρωθυπουργός δεν το συνειδητοποιούσε».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε παράλληλα ότι «είναι άλλο πράγμα η συζήτηση για την κατάσταση των υποδομών διαχρονικά, η οποία πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και αυτοκριτική εις βάθος χρόνου, και άλλο πράγμα η απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα για συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις» και εξήγησε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717/2014 για τη φωτοσήμανση και την τηλεδιοίκησηΕίναι στα συρτάρια του Υπουργείου Μεταφορών δύο διαδοχικών κυβερνήσεων, έχει πάρει επτά παρατάσεις, έχει αυξημένο συμβατικό αντικείμενο 54 εκατευρώ Και αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα; Αν η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση είχαν ολοκληρωθεί εγκαίρως, θα ζούσαν οι 57 συνάνθρωποι μας. Πόσο πιο καθαρά να το πούμε;

Το 2019 ο κ. Μητσοτάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο κ. Καραμανλής ως μέλλων τότε υπουργός μιλούσαν ακριβώς για την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων. Κυβερνούν 44 μήνες και δεν έχει συμβεί τίποτα.Και έρχεται ο κ. Γεραπετρίτης και μας λέει ότι θα επιταχυνθούν τα έργα επειδή σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Μητσοτάκης, τέσσερα χρόνια μετά. Κι αυτο “με εντολή Μητσοτάκη”.

Και αναρωτιέμαι. Έως τότε, με αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση, τι ασφαλιστικές δικλείδες υπήρχαν; Όπως η διπλή βάρδια σταθμαρχών;  Το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας στα κεντρικά του ΟΣΕ υπήρχε ή σταμάτησε στα τέλη του 2020; Γιατί δεν λειτούργησε έκτοτε; Γιατί δεν έχουν γίνει προσλήψεις με αξιοκρατία και διαδικασίες ΑΣΕΠ;».

«Ναι να ανοικοδομήσουμε το κράτος, αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, όχι στον ανεμιστήρα. Οι ευθύνες για την τραγωδία είναι βαρύτατες και πρέπει να γίνουν και επώνυμες. Με τη δικαιοσύνη σε νομικό επίπεδο και με τις εκλογές σε πολιτικό. Καμία συγγνώμη δεν αρκεί για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης, ειδικά όταν λέγεται για πολλοστή φορά και δεν συνοδεύεται από ενέργειες», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.