Σε Συνεντεύξεις

Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα,συζήτησε στην εκπομπή ‘Καλημέρα Ελλάδα’ του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Για τη χθεσινή ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην 86η ΔΕΘ:

«Ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει πάντα τεκμηριωμένα, το ίδιο έκανε και χθες, παρουσιάζοντας τις στοχευμένες προτάσεις μας για την οικονομία και την ενίσχυση της μεσαίας τάξης για την οποία η Κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί.

Η κοινωνία, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται με την ‘πλάτη στον τοίχο’ και ‘τα μάτια στο θεό’, έχοντας να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά της, όπως την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και την πραγματική ανεργία. Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν μιλάει για την ενέργεια, κι ακόμα αναμένουμε το περιβόητο ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης στην εγχώρια αγορά που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση».

  • Για την Εξεταστική Επιτροπή που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη:

«Η υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων υπονομεύεται με σκανδαλώδη τρόπο, εντός του Κοινοβουλίου. Η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής διεξάγεται σε μία εκρηκτική ατμόσφαιρα, με πρακτικές και μεθόδους που μας γυρνάμε αιώνες πίσω, με κερκίδες εντός της επιτροπής, χωρίς κανένα σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

  • Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη 86Η ΔΕΘ, σχετικά με την κοινωνική κατοικία:

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε, κατόπιν εορτής, να υιοθετήσει πολύ αργά την άποψή μας για την κοινωνική κατοικία και το φοιτητικό επίδομα, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου οικονομικού προγράμματος που παρουσιάσαμε προ μηνών. Δυστυχώς όμως και πάλι αποσπασματικά. Κρίνουμε θετικό το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός μας μιμείται, αφού αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, στη βουλή, υπερψήφισε κάθε μέτρο που σκοπό είχε την ανακούφιση των πολιτών».  

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως,  ότι, η Κυβέρνηση έχει εντάξει στο πρόγραμμα μόνο 70 κατοικίες στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη. Περιμένουμε τις απαραίτητες εξειδικεύσεις των Υπουργών, αλλά και στην πράξη τί θα γίνει,  γιατί, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε ούτε τον αριθμό των δικαιούχων, ούτε τον τρόπο και τα κριτήρια δανειοδότησης ή επιδότησης ενοικίου.Και πόσα τελικά από αυτά , θα είναι και πάλι τα γνωστά πυροτεχνήματα…»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.