Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρις)

Βουλευτής Κοζάνης

Γεννήθηκε στην  Κοζάνη και είναι  παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Δήμητρα Σακαβάρα. Ο γιος τους Δημήτρης είναι καθηγητής της θεωρίας αριθμών στο Πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ. Χημικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. με πλούσια συνδικαλιστική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, συμμετέχει αδιάλειπτα από το 1974 στις πολιτικές διαδικασίες της οργάνωσης και σήμερα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της. Εκλέχτηκε 5 φορές Δήμαρχος Κοζάνης (1991-2009) και είναι ο πρώτος αιρετός πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ (1999-2007).

Μέλος και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ από την ίδρυση της όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος της και μέλος στη Μόνιμη Συνδιάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής (2009-2014) και χρημάτισε Υφυπουργός Εσωτερικών το 2011 και Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης το 2014.

Τομέας Ευθύνης: ΚΤΕ Οικονομικών

Εmail: [email protected]
Website: http://www.koukoulopoulos.gr

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.