Σε Ομιλίες

Μιλώντας απόψε στη Λάρισα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε την χθεσινή εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το youth pass.

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τη νέα γενιά να του γυρνάει την πλάτη. Αντί να μιλά για πολιτικές, νέες θέσεις εργασίας, νέες ελπίδες, ανακοίνωσε ένα εφάπαξ pass των 150 ευρώ. Καλώ, λοιπόν, την ελληνική νεολαία να γυρίσει την πλάτη στο pass της περιφρόνησης και της απαξίωσης του κ. Μητσοτάκη. Εμείςμε ισχυρή δημόσια παιδεία και  υγεία, την κοινωνική στέγη, τις καλές θέσεις εργασίας, καλούμε τη νέα γενιά στο πολιτικό pass της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι η Δημοκρατική Παράταξη» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με την πρόταση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για πληρωμές σε “τοπικά νομίσματα”, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θυμήθηκε τον κ. Βαρουφάκη και ακούσαμε ότι υπήρχε μία συζήτηση στο πρόγραμμά του για να προτείνουν παράλληλα τοπικά νομίσματα. Μάλλον δεν πήραν το μάθημα του 2015 με τις κλειστές τράπεζες. Με τις δήθεν “σεισάχθειες”, με το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Όταν παρά ταύτα έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια πήγαν στα “κοράκια” των funds. Αυτός είναι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑΤελικά και σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό, λοιπόν, υπάρχει τρίτη λύση. Λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διάκρισης των εξουσιών, της βιώσιμης ανάπτυξης και είναι η λύση του ΠΑΣΟΚ».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας  υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στον ελληνικό λαό και αγκαλιάζει τις πραγματικές του αγωνίες» αποδόμησε την επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ποια είναι , όμως, η αγωνία του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη; Η αγωνία τους δεν είναι πολιτική, είναι προσωπική. Είναι η αγωνία της καρέκλας, μακριά από την πραγματική αγωνία κάθε ελληνικού νοικοκυριού».

Αναφερόμενος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Πενήντα επτά άνθρωποι έχασαν με βίαιο και ξαφνικό τρόπο τη ζωή τους, γιατί το κράτος μας δεν είναι ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που προστατεύει τον πολίτη, έχει ασφαλείς μεταφορές, διαφάνεια και αξιοκρατία στους δημόσιους οργανισμούς. Μετά την τραγωδία, αντί να ακούσουμε μία συγγνώμη και να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να μάθουμε πώς ο επίμαχος σταθμάρχης βρέθηκε σε αυτήν τη θέση, τι ακούγαμε; Τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη να μας λένε ότι ήταν νόμιμη η μετάταξη του. Βγαίνει πριν μία εβδομάδα η τριμελής επιτροπή, που διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, και πιστοποιεί ότι ήταν παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη, διότι είχε περάσει το ηλικιακό όριο. Ακούσατε κάποια συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη;»

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη δημόσια δέσμευσή του οι διοικήσεις των οργανισμών και των νοσοκομείων να επιλέγονται μέσα από διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς προκειμένου να αποκομματικοποιηθεί η κρατική μηχανή και πέταξε το γάντι στους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Ελπίζω να μου απαντήσουν στο debate. Δεν μπορεί να διαχειρίζεσαι εκατομμύρια ευρώ και να παίρνεις 1700 ευρώ. Δεν μπορεί να διαχειρίζεσαι εκατομμύρια ευρώ και να είσαι ο κολλητός του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη ή ο κολλητός του κ. Τσίπρα.  Όραμα της δημοκρατικής παράταξης είναι ένα κράτος, που δεν θα είναι  λάφυρο στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά ένα κράτος-εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος, που σέβεται τους φόρους του ελληνικού λαού» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Τι είναι η Αλλαγή; Είναι μόνο μια λέξη; Τόσο απλά νομίζει ο κ. Τσίπρας πως είναι τα πράγματα; Η Αλλαγή είναι χαραγμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο γιατί είναι γεμάτη εικόνες και εμπειρίες, όπως η εμπειρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας  του Γιώργου Γεννηματά και του Παρασκευά Αυγερινού,  τα δημόσια σχολεία και τα δημόσια πανεπιστήμια που έκαναν τα παιδιά των αγροτών και των κτηνοτρόφων, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους οικοδομώντας το μέλλον τους με αξιοπρέπεια. Τι είναι η Αλλαγή; Τα μεγάλα έργα, οι οδικοί άξονες, τα αεροδρόμια, το μετρό. Τι είναι η Αλλαγή; Ο σεβασμός στον άνθρωπο, η άρση των μεγάλων διακρίσεων του μετεμφυλιακού κράτους που ένωσε τους Έλληνες τη δεκαετία του 1980 χωρίς κομματικές ταυτότητες, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της πραγματικής αλλαγής. Άρα, ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν φτάνουν τα συνθήματα. Το έργο, η ιστορία και η κοινωνική ρίζα είναι αυτά που κάνουν να διαφέρει το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, από τη δική του παράταξη» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης στον απόηχο των αναφορών του Αλέξη Τσίπρα

 «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο – δυνατό, όχι μόνο για να μεγαλώσει ως κόμμα αλλά για να βρει σπίτι ο κάθε δημοκράτης – προοδευτικός Έλληνας σε όλη την Ελλάδα. Εδώ είναι το γνήσιο σπίτι της ελπίδας και της προοπτικής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας» επισήμανε απευθυνόμενος στους προοδευτικούς ψηφοφόρους.

«Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε τις συνήθειες του πατέρα  του, τις συνήθειες του παρακράτους των υποκλοπών. Τότε ο Μαυρίκης, τώρα ο ανιψιός,  του οποίου οι ευθύνες συγκαλύφθηκαν πλήρως.  Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαμε ένα τέτοιο σκάνδαλο, να παρακολουθούν εμένα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους υπουργούς; Και το σημειώνω αυτό, γιατί ακούω κάποιους να λένε: “Μα, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να συγκυβερνήσετε”. Τους απαντώ και εδώ από τη Λάρισα: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το κόμμα του, με το ΠΑΣΟΚ των αρχών και των αξιών θα συγκυβερνήσει;» αναρωτήθηκε.

Σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι στον τόπο μας που σκεφτονται να ψηφίσουν το κόμμα του Ηλ. Κασιδιάρη. Το κόμμα, που υμνεί τον Χίτλερ, τον άνθρωπο που αιματοκύλισε την Ελλάδα. Το κόμμα, που έβαψε τα χέρια του με το αίμα του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών. Η θέση τους είναι και θα είναι στο σκοτάδι και στη φυλακή. Όμως εδώ πρέπει να μπουν κάποια ερωτήματα, που πρέπει να βάζουμε όλοι οι δημοκράτες κάθε μέρα μέχρι τις εκλογές. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επέτρεψε στους νεοναζιστές δολοφόνους, να κάνουν εκστρατεία μέσα από τις φυλακές επί τρία χρόνια; Σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος μια συμμορία θα έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές; Σε ποια άλλη χώρα θα περίμεναν δύο μήνες πριν από τις εκλογές για να νομοθετήσουν; Εμείς εξαρχής με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά υποστηρίξαμε ότι έπρεπε να υπάρξει νόμος, που θα εμποδίζει τους δολοφόνους να συμμετέχουν στη δημοκρατία μας. Ο κ. Μητσοτάκης είχε όμως δεύτερες σκέψεις. Όσο έβλεπε τη Χρυσή Αυγή κάτω από το 3%, σκεφτόταν: “Mεγάλο υπόλοιπο, χαμηλός ο πήχης της αυτοδυναμίας”. Μόλις είδε τη Χρυσή Αυγή να πηγαίνει πάνω από 3%, είδε να ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας. Αυτός είναι ο κώδικας του οπορτουνισμού του κ. Μητσοτάκη, ακόμη και σε αυτά τα τεράστια ζητήματα δημοκρατίας στη χώρα μας».

«Ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να θέλει να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά. Δεν ψήφισε τον νόμο που έμπαινε εμπόδιο στο να συμμετέχουν οι δολοφόνοι, οι νεοναζιστές, στο πολιτικό σύστημα. Και ο κ. Βαρουφάκης είχε ακόμη μεγαλύτερο θράσος. Λέει “μακάρι να μην υπήρχαν, αλλά αφού υπάρχουν, δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε τη συμμετοχή”. Και ρωτώ εγώ: Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα συμμετέχουν κόμματα δολοφόνων; Πέρα από ιδεολογίες. Αυτή λοιπόν είναι η αριστερά. Αυτή είναι και η δεξιά. Γι’ αυτό είναι μονόδρομος η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, με τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη. Τις αρχές που έκαναν τον ελληνικό λαό να ζήσει τα χρόνια της μεταπολίτευσης, τα χρόνια της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ερώτηση Γιώργου Παπανδρέου για το επικείμενο κλείσιμο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στους Δήμους Καλαβρύτων, Δυτικής Αχαΐας και Πάτρας