Σε Δηλώσεις

Ανάρτηση-απάντηση Παναγιώτη Δουδωνή, Βουλευτή Επικρατείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην ανάρτηση του υπ. Υγείας

Εδώ και πολλά χρόνια, η Eurostat δημοσιεύει τον δείκτη του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ο δείκτης αυτός στοχεύει σε μια πιο ολιστική απεικόνιση των κοινωνικών συνθηκών, δεδομένου ότι το εισόδημα (στο οποίο βασίζεται ο δείκτης φτώχειας) δεν αποτυπώνει πλήρως το ύψος και τις τάσεις της κοινωνικής ευαλωτότητας.Να το πούμε απλά, κύριε Γεωργιάδη: το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να βρίσκεται πάνω από το όριο της φτώχειας, δεν σημαίνει ότι μπορεί να τα «φέρει βόλτα». Και αυτό κάπως πρέπει να μετρηθεί. Και αυτό μας το προσφέρει η Eurostat, τα στοιχεία της οποίας ελπίζω να μην αμφισβητείτε.

Για την ενημέρωσή σας, λοιπόν, παραθέτω (ενδεικτικά) τα παρακάτω:

-Τον ορισμό του κινδύνου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού της Eurostat. -Το γράφημα με τη συγκριτική επίδοση της Ελλάδας σχετικά με τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. -Το γράφημα με τη συγκριτική επίδοση της Ελλάδας σχετικά μόνο με τον κίνδυνο φτώχειας. -Το γράφημα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει η κοινωνική πολιτική σας στη μείωση της φτώχειας.

Τέλος, λόγω του χαρτοφυλακίου σάς παραθέτω κάποια γραφήματα από την τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες. Δείχνουν το ποσοστό των πολιτών, που δηλώνουν ανικανοποίητες ανάγκες για ιατρική φροντίδα. Πλην του ότι είμαστε σχεδόν πρωταθλητές, έχει ενδιαφέρον και το τεράστιο χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Δεν είναι μιζέρια να παραθέτεις κανείς με ακρίβεια τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών. Ούτε είναι μιζέρια η αβεβαιότητα, οι δυσκολίες και η απαισιοδοξία που αποτυπώνουν οι Έλληνες σε όλες τις μετρήσεις. Εκτός και εάν δεν πιστεύετε τι λένε η Eurostat και ο ΟΟΣΑ.

Τι να πω, ίσως εσείς γνωρίζετε καλύτερα (και) από αυτούς!

Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση του Π. Δουδωνή

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.