Σε Συνεντεύξεις

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, ο Δ. Μάντζος τόνισε ότι «κάθε κόμμα είναι στη θέση που του έταξε ο λαός», κάνοντας λόγο για μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες ώστε «να αποκτήσουμε επιτέλους μία ισχυρή, αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση. Και επιμένω στη λέξη αξιόπιστη, διότι αυτό τελικά έλειψε από το περιεχόμενο και το ύφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αξιοπιστία και συνέπεια».

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχουμε ρεαλισμό, ταπεινότητα, δεν έχουμε αλαζονεία όπως ακούσαμε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μία πολύ μεγάλη αγωνία στην Κουμουνδούρου σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα που είναι απολύτως εξηγήσιμη, αλλά δεν επιτρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έπαρση και αλαζονεία.

Το ΠΑΣΟΚ από τότε που ιδρύθηκε δεν είχε στόχους με όρια και ταβάνια. Διαβάζουμε με  όταν κανείς διαβάζει τους κοινωνικούς συσχετισμούς, οφείλει να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να ενώσει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Και να το κάνει όχι πια με κενά συνθήματα, με φρούδες ελπίδες δεξιά και αριστερά, με λαϊκισμό ή ελιτισμό, αλλά με πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι «όλοι οι πολίτες έχουν κοινές αγωνίες. Ό,τι και να ψήφισε κανείς το 2019, οι αγωνίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τις υψηλές τιμές στη στέγαση, για τις αρρύμθμιστες μορφές εργασίας, για τον πληθωρισμό, για την ακρίβεια, για το κοινωνικό κράτος, για το κράτος δικαίου, για τα ζητήματα στη Δημοκρατία μας, απασχολούν όλους τους πολίτες.

Όταν ένα κόμμα της ήσσονος αντιπολίτευσης έρχεται και κάνει κάποιες προτάσεις ρεαλιστικές, αξιόπιστες και συνεπείς με το μεταρρυθμιστικό του παρελθόν, με ανανέωση, με πρόσωπα που δεν έχουν συμμετάσχει στη διαχείριση των κοινών της χώρας, ναι, αυτό το μήνυμα είναι ένα ισχυρό, αισιόδοξο μήνυμα».

Ως προς τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Δ. Μάντζος επεσήμανε ότι «εμείς είχαμε μία πολύ συγκεκριμένη άποψη στα πράγματα η οποία αξιολογήθηκε πολύ θετικά στις κάλπες με την αύξηση των ποσοστών μας. Η θέση μας ήταν ότι, ειδικά στην απλή αναλογική, υπήρχε η ευκαιρία ενδεχομένως να πάμε σε προγραμματικές συγκλίσεις. Το μήνυμά μας ήταν για ένα πρόγραμμα πραγματικής αλλαγής απέναντι σε μοντέλα διακυβέρνησης που βλέπουν την πολιτική εξουσία ως ιδιοκτησία ή λάφυρο. Είναι ένα μήνυμα θετικό το οποίο επαναλαμβάνουμε. Η δική μας προγραμματική ατζέντα είναι εδώ στο τραπέζι και απευθύνεται προς τους πολίτες. Έτσι θα πορευτούμε και στις δεύτερες εκλογές».
Κλείνοντας, ο Δημήτρης Μάντζος εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στέλνει μήνυμα για «ανάγκη δημιουργίας μίας ισχυρής αξιόπιστης προοδευτικής δύναμης η οποία θα περιφρουρήσει και θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κοινωνικό κράτος, για υγεία, παιδεία, εργασία και ένα σχέδιο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Εμείς απευθύνουμε ένα ειλικρινές προσκλητήριο προς όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για να ενισχύσουμε αυτό ακριβώς το μήνυμα που είναι αναγκαίο για την κοινωνία, το λαό και τον τόπο μας».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.