Σε Δηλώσεις

Δήλωση Νάντιας Γιαννακοπούλου, Βουλευτή B2 Δυτ. Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Η ρίψη κροτίδων χθες στον αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, ο τραυματισμός ποδοσφαιριστή και τελικά η διακοπή του αγώνα, δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά στην αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. 

Κι όμως τρεις μήνες πριν,  μετά την ανεξέλεγκτη εισβολή των Κροατών χούλιγκαν και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ο Πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας.

Οι πιο σημαντικές αφορούσαν στο κλείσιμο όλων των λεσχών οπαδών ανά την Ελλάδα, με την κάθε ομάδα να έχει πλέον, όπως ο νόμος ορίζει, έναν σύνδεσμο οπαδών, ενώ ο έλεγχος στην είσοδο των φιλάθλων στις θύρες και ειδικά σ’ αυτές των οργανωμένων θα γίνεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία. Ωστόσο όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, μέχρι στιγμής οι συγκεκριμένες εξαγγελίες έχουν παραμείνει απλά στα λόγια καθώς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν καταφέρει το παραμικρό.

Γενικά στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα ο καθένας περνάει ό,τι θέλει, από πανό με υβριστικά και χυδαία συνθήματα, μέχρι κροτίδες. Κανένας δεν ελέγχει κανέναν. Το ίδιο συνέβη και χθες, καθώς πριν από την έναρξη είδαμε να ανάβουν ουκ ολίγα καπνογόνα για να φτάσουμε στο 51ο λεπτό όπου ένας θερμοκέφαλος πέταξε την κροτίδα, που πέρασε κάτω από τη μύτη των αστυνομικών και προκάλεσε όλο αυτό το κακό.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση; Πότε θα υλοποιηθούν αποφασιστικά μέτρα για την πάταξη της βίας; Πότε τέλος πάντων η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.