Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε

Προς τον Υφυπουργό : Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Σ. Πέτσα 

ΘΕΜΑ: «Η Κυβέρνηση συνδυάζει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο».

Στις 13/10/20, σε δημοσίευμα της Αθλητικής Εφημερίδας Sportime αλλά και σε ανάρτηση της ηλεκτρονικής έκδοσής της στις 14/10/20, γίνεται αναφορά για ύποπτες συναλλαγές με τη συμμετοχή και συνεισφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης, στο πλαίσιο, όπως αναφέρεται, της προσπάθειας επηρεασμού του αποτελέσματος των επερχόμενων εκλογών στο ΣΕΓΑΣ, προς όφελος της παράταξης «Αναγέννηση» της οποίας ηγείται Βουλευτής της Ν.Δ.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Προγράμματος και Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ, ανέθεσε σε εταιρεία την εκτέλεση εξωτερικής παραγωγής 85 εκπομπών με θέμα την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, συνολικού ύψους 484.500 ευρώ (5.700 ευρώ ανά εκπομπή).

Η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η παραγωγή είναι ιδίων συμφερόντων με το site που στηρίζει την παράταξη «Αναγέννηση» στην προσπάθεια κομματικής άλωσης του ΣΕΓΑΣ από τη Ν.Δ. Ως διαχειριστής μάλιστα του site, που προπαγανδίζει συστηματικά υπέρ της νίκης της παράταξης του κ. Οικονόμου, εμφανίζεται συγγενικό πρόσωπο υποψηφίου με το συνδυασμό της παράταξης του κ. Οικονόμου.

Αν το δημοσίευμα ισχύει, έστω κατ’ ελάχιστον, είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, μετά την ψήφιση του πρόσφατου νόμου για τις Αρχαιρεσίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών, έχει στόχο την χειραγώγηση των εκλογικών διαδικασιών των Ομοσπονδιών ως συνέχεια μάλιστα των συγκεκριμένων διατάξεων, πονηρών προθέσεων και σκοπιμότητας, που νομοθετήσατε πρόσφατα. Αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα, αφορά το συνδυασμό ενεργειών και δυστυχώς την εμπλοκή της Δημόσιας Τηλεόρασης η οποία προσπαθεί να συνδυάσει το τερπνό με το κακώς εννοούμενο ωφέλιμο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Με ποιες διαδικασίες και ποιους κανόνες συγκεκριμένους, επέλεξε η ΕΡΤ να αναθέσει σε εξωτερική ιδιωτική εταιρεία την παρουσίαση της προετοιμασίας της Ολυμπιακής Ομάδας; 

• Έγινε κάποιος διαγωνισμός για την ανάληψη της παραγωγής; Πότε και πού δημοσιεύτηκε;

• Κλήθηκε περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων κατά τα ειωθότα ή μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία; 

• Υπήρξε ανάθεση σύμφωνα με την οικονομικότερη προσφορά; Και αν ναι, υπήρξε ενημέρωση προς όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους;

• Ποιες προδιαγραφές και προϋποθέσεις έπρεπε να πληρούνται;

• Η συγκεκριμένη εταιρεία τις πληροί; 

Παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Ο ερωτών Βουλευτής 

Βασίλης Κεγκέρογλου

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Χαρά Κεφαλίδου: «Ελλιπή τα υγειονομικά μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid-19 στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης»Τροπολογία της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής: «Αυτοτελής φορολόγηση Ιατρικού Προσωπικού του ΕΣΥ»