Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Το τελευταίο διάστημα και με τη σύσταση των νέων Δημοτικών Συμβουλίων που προέκυψαν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, υπήρξαν αποφάσεις σημαντικών αυξήσεων στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.

Οι αυξήσεις αυτές έχουν ως κύριο στόχο την κάλυψη υπέρογκων χρεών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.)  προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει το σύνολο των Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας, εξαιτίας του δυσβάσταχτου ενεργειακού κόστους, το οποίο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα, όμως, αναδεικνύει και την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δ.Ε.Υ.Α. σε όλη την ελληνική επικράτεια με κυριότερο εξ αυτών το αυξημένο ενεργειακό κόστος, τα οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει.

Η κυβέρνηση, οφείλει αντί να επεξεργάζεται προσχηματικά «μεταρρυθμιστικά» σχέδια που αφορούν στη συνένωση των Δ.Ε.Υ.Α. με απώτερο σκοπό την παράδοση του κλάδου παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στον ιδιωτικό τομέα, να ενσκήψει πάνω από το πρόβλημα βγάζοντας άμεσα τις Δ.Ε.Υ.Α. από το οικονομικό αδιέξοδο. Άλλωστε αυτοί τελικά, οι οποίοι επιβαρύνονται εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας και της αδράνειας που επιδεικνύει, είναι οι Έλληνες πολίτες.