Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής χαιρετίζει τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας και δηλώνει σύμμαχος της Κοινωνίας των Πολιτών, που αγωνίζεται για μια κοινωνία αλληλεγγύης και αποδοχής.

Στόχος της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας είναι η εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης, διότι πιστεύουμε πως η ευημερία των πολιτών βασίζεται πρωτίστως στο κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δουλεύουμε για τη δημιουργία συνθηκών που θα δίνουν ισχυρότερα κίνητρα στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, για την αποτελεσματικότερη ένταξη των τρανς ατόμων στην αγορά εργασίας. Στοχεύουμε στην ευρεία ενημέρωση δημοσίων λειτουργών, υπαλλήλων υγείας και σωμάτων ασφαλείας, για να μην σημειώνονται περιστατικά δυσμενούς μεταχείρισης έναντι τρανς προσώπων.

Η απλοποίηση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου θα πρέπει να επανέλθει στις προτεραιότητες της Πολιτείας, ενώ και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ατόμων που αποφασίζουν τη φυλομετάβαση, θα πρέπει να αποτελεί μέριμνα του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Για άλλη μια φορά, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δηλώνει το παρόν και έτοιμο να στηρίξει και να προωθήσει κάθε πολιτική που βρίσκεται απέναντι στην ομοτρανσφοβία, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.