Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης της Χαράς Κεφαλίδου για το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης περιορίστηκε στον απολογισμό των γενικών δράσεων του Υπουργείου. Η κατάσταση όμως στο μοναδικό δημόσιο Νοσοκομείο του Νομού παραμένει κρίσιμη. Έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα λόγω του Covid 19 συμπολίτες μας και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

Τα ερωτήματα που ΔΕΝ απάντησε ο Υφυπουργός παραμένουν:

– πώς θα ενισχύσει η Κυβέρνηση το Νοσοκομείο της Δράμας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

– πώς θα καλύψει αποτελεσματικά τις ελλείψεις σε στοιχειώδεις υποδομές;

– πώς θα διευκολύνει την οργάνωση χωρίς υποδομές τριών κλινικών ώστε να μην κινδυνεύσουν ασθενείς και προσωπικό;

– ποιά μέριμνα θα υπάρξει για τις οικογένειες του προσωπικού που χάθηκε στη μάχη με τον κορωνοϊό;

– πότε επιτέλους θα αντιληφθεί το Υπουργείο ότι είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας να εντάξει στα ΒΑΕ όλο το προσωπικό του ΕΣΥ;

– πότε θα αποφασίσει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι θεσμικοί φορείς οφείλουν να ενημερώνονται επίσημα ως κρίσιμος κρίκος της εθνικής προσπάθειας;

Είναι γεγονός ότι όποιος σχεδιασμός κι αν υπήρχε η πραγματικότητα θα τον ξεπερνούσε. Η κυνική αποδοχή της σημερινής τραγικής εικόνας του Γ.Ν. Δράμας όμως είναι αδιανόητο να αποτελεί την επίσημη στάση της Πολιτείας.  Αυτή όμως ήταν η αποστομωτική παραδοχή του Υπουργού: γνώριζαν την πραγματική κατάσταση από τον Σεπτέμβριο και επέτρεψαν να εξελιχθεί.

Το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας που έχουν ανάγκη οι πολίτες χρειάζεται διοίκηση με ψυχραιμία. Ψυχραιμία όμως σημαίνει συναίσθηση της ευθύνης, της κατάστασης, έγκαιρη κινητοποίηση, σχέδιο, οργάνωση και αξιοπιστία ώστε να μην κινδυνεύουν ασθενείς και υγειονομικοί. Εκείνο που σίγουρα δεν θέλει είναι σκληρότητα, αναλγησία και ανικανότητα.

Είναι απογοητευτική η διαπίστωση ότι τίποτα ελπιδοφόρο δεν προοιωνίζεται ενόψει του τρίτου κύματος πανδημίας για το Νοσοκομείο της Δράμας. Όλες οι προσδοκίες των πολιτών στο εμβόλιο!

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα την πρόσκληση στις αρμόδιες επιτροπές της Γενικής Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ. Μαριαλένα ΤσίρληΚατάθεση τροπολογίας στη Βουλή: «Αποσυμφόρηση και ενίσχυση ιατρικού προσωπικού φυλακών λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού»