Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Δευτέρα, 11/03/2024

Ν. Ανδρουλάκης: Το πόρισμα, που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, είναι μνημείο ντροπής και προσβολής του Ελληνικού λαού

Για μνημείο ντροπής και προσβολής του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με το πόρισμα της συμπολίτευσης στο πλαίσιο της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την τραγωδία των Τεμπών, σε δήλωσή του για την τυπική ολοκλήρωση των εργασιών της. Σημείωσε πως η κυβερνητική πλειοψηφία είχε κάνει σαφές εξαρχής ότι «στόχος της δεν ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά η συγκάλυψη των ευθυνών των υπουργών της και των “γαλάζιων παιδιών” του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ». Επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία μόλις προχθές επανέλαβε αυτό που είχαν επισημάνει όλοι οι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένων και των διορισμένων από την κυβέρνηση εμπειρογνωμόνων. «Αν η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση είχε ολοκληρωθεί στην ώρα της το 2016, οι 57 συνάνθρωποί μας δεν θα είχαν χάσει τη ζωή τους. Για τον κ. Μητσοτάκη, όμως, όλα ήταν ένα ανθρώπινο λάθος, η κακιά στιγμή», σημείωσε. Υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ από την αρχή με καθαρό τρόπο ζήτησε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για να πέσει φως στις εγκληματικές ευθύνες. Αυτόν τον αγώνα δεν θα τον σταματήσουμε. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες του κράτους ώστε να έχει τα αντανακλαστικά να ερευνά, να εντοπίζει, να τιμωρεί και τελικά να διορθώνεται. Το έχουμε χρέος στην μνήμη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας και στις οικογένειές τους, που ανεβαίνουν έναν Γολγοθά», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές

Στην ανησυχητική επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε δήλωση σχετικά με την ακολουθία βίαιων επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη. «Τα επεισόδια κουκουλοφόρων κατά διαδηλωτών και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, που έρχονται σε συνέχεια της επίθεσης σε δυο πολίτες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, είναι απολύτως καταδικαστέα», ξεκαθάρισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Πρωτίστως, όμως, είναι ανησυχητική η επανάληψη ακραία βίαιων και μισαλλόδοξων συμπεριφορών. Η ισότητα και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαρέγκλιτες δημοκρατικές αρχές», υπογράμμισε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Δηλώσεις Γεωργιάδη: Τα κυβερνητικά ψεύδη δεν έχουν τελειωμό για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών

Τα κυβερνητικά ψεύδη για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών δεν έχουν τελειωμό. Τα κυβερνητικά στελέχη δεν διστάζουν να πουν κατάφορα ψέματα ακόμη και σε ζωντανή μετάδοση. Σε τηλεοπτική του παρέμβαση, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ψευδώς πως: Α) ασκήθηκε δίωξη σε βάρος της πρώην επόπτη εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων, Β) η κυρία Βλάχου «δικάστηκε» από … κάποιο εφετείο, Γ) το δικαστήριο την «αθώωσε», και Δ) το δικαστήριο «έκρινε» ότι η άδεια να παρακολουθηθεί το τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι πως έως σήμερα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος της Βασιλικής Βλάχου και δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη. Ελέγχθηκε πειθαρχικά από τον Άρειο Πάγο για εγκρίσεις που έδωσε και αφορούσαν σε παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων. Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, αρχειοθετήθηκε, κατόπιν απόφασης της προέδρου της Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου Ελένης Φραγκάκη, μετά από εισήγηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ζήτησαν την αποστολή των εγγράφων της προκαταρκτικής πειθαρχικής διαδικασίας στη Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και να καταθέσουν σχετικά με την αρχειοθέτηση οι κυρίες Φραγκάκη και Πούλου. Είναι σαφές, λοιπόν, πως η κυρία Βλάχου δεν έχει αθωωθεί από κανένα εφετείο για την υπόθεση των υποκλοπών, ούτε της έχει ασκηθεί οποιαδήποτε δίωξη. Αν άλλωστε ίσχυε αυτό, το σκεπτικό του δικαστηρίου θα δημοσιευόταν και θα το γνώριζαν όλοι. Όλα όσα υποστήριξε, συνεπώς, ο κ. Γεωργιάδης συνιστούν ωμά ψεύδη και σκόπιμη διαστρέβλωση για να πληγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν μας προξενεί εντύπωση η σπουδή των κυβερνητικών στελεχών να «ξαναγράψουν» την ιστορία στην υπόθεση των υποκλοπών.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.