Σε Ανακοινώσεις

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να είναι με αυτούς που καταδίδουν διευθύνσεις επιστημόνων ή με αυτούς που λένε τους μετανάστες κατσαρίδες και ταυτόχρονα να λέει ότι θα γίνω κεντροαριστερά.”

Ήταν εκεί όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗ.ΣΥ δεκάδες στελέχη και ακουστήκαν πολύ συγκεκριμένες απόψεις και από τον Γιώργο Καμίνη και από τον Ξενοφώντα Κοντιάδη σχετικά με το τι εξελίσσεται στην χώρα τα τελευταία χρόνια. Και κατά πόσο έχει σχέση  με την σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που δεν έχουν καμία.

Ο κ. Τσίπρας στις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών πηγαίνει ως  παρατηρητής, εδώ όμως πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση: η θα πάει με τους Πολάκηδες και την Παπακώστα ή θα πάει με την κεντροαριστερά. Δεν μπορεί να πηγαίνει και με τους δυο, δεν μπορεί να πηγαίνει με αυτούς που καταδίδουν στο fb διευθύνσεις επιστημόνων ή με αυτούς που λένε τους μετανάστες κατσαρίδες και ταυτόχρονα να λέει ότι θα γίνω κεντροαριστερά. Πώς να το κάνουμε δεν γίνεται και το ένα και το άλλο

Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία έχει αποδειχτεί καταστροφική και απέναντι στη  δεξιά αντίληψη της ΝΔ.

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση  η οποία πέραν του ότι περιλαμβάνει τρία διαφορετικά κόμματα, το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και το ΝΕΟ της κα Παπακώστα, με ότι αυτό συνεπάγεται, τα οποία στην πράξη έχουν μια πολιτική που σπρώχνει την μεσαία τάξη προς τα κάτω, γεμίζει ανασφάλεια την Ελλάδα και τους Έλληνες για το μέλλον, ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα στους πλουσίους να γίνονται πλουσιότεροι, αδικεί όλη την νέα γενιά με ένα σύστημα ασφαλιστικών εισφορών το οποίο αυξάνει τις ελάχιστες  ασφαλιστικές εισφορές από τις αρχές του επόμενου χρόνου, διαλύει τις συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου. Αυτά όλα ξέρετε έχουν πολιτικό και ιδεολογικό αποτύπωμα, στο οποίο εμείς είμαστε απέναντι.

Αυτό το οποίο αποδείχτηκε τα τελευταία χρόνια είναι ότι παρά τα μεγάλα λόγια τα οποία είπε ο κ. Τσίπρας, στη πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη ΝΔ. Μαζί ήταν στις πλατείες των αγαναχτισμένων, την ιδία πολιτική εφαρμόζουν και μάλιστα χωρίς να υπάρχει μισός βουλευτής ο οποίος  να διαφωνεί.

Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτή την αντίληψη και φυσικά είμαστε απέναντι στη δεξιά όπως ορίτζιναλ εκφράζεται από τη ΝΔ. Δεν πιστεύουμε ούτε σε αυτούς που καταδίδουν από τα social media, ούτε σε αυτούς τους οποίους λένε ότι οι ιδέες της αριστεράς και της κεντροαριστεράς είναι ανάπηρες. Δεν είμαστε  ούτε με  τον ένα ούτε με τον άλλο. Είμαστε ένα ρεύμα το οποίο έκανε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια και σήμερα έρχεται ο κ Πολάκης και απειλεί ότι  θα καταργήσει τη διαύγεια. Αν είναι δυνατόν.  Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε για να κατακτήσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, όχι για να κολλήσουμε στο παλιό το οποίο και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιούν κατά το δοκούν.  Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία έχει αποδειχτεί καταστροφική και απέναντι στη  δεξιά αντίληψη της ΝΔ.

Εμείς δεν διεκδικούμε όρους παρθενογένεσης, έχουμε ρίζες και βάσεις. Ξέρουμε ποια είναι τα λάθη μας, ξέρουμε ποιες είναι η παραλήψεις μας. Αλλά ξέρουμε ότι ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να κρίνει ποιοι είναι αυτοί που τους έταξαν αντιμνημόνιο και έχουν εφαρμόσει δυο μνημόνια , ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι έκτισαν την χώρα πέντε χρόνια μέσα στην παράταση της κρίσης και τι λένε σήμερα στους Έλληνες πολίτες. Ξέρουμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα προοδευτικό ρεύμα ξανά. Αυτό κάνουμε με το Κίνημα Αλλαγής, πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από πρόσωπα διαμορφώνουμε κάτι το οποίο θα δώσει ευκαιρίες στους πολλούς. Σε αυτούς στους οποίους έχουνε ανάγκες, σε αυτούς οι οποίοι σήμερα μπορούν να πάρουνε πάλι τις τύχες της ζωής τους στα χεριά τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.