Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Προς τον Υπουργό: Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

                                Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση

                             Τουρισμού, κ. Θεοχ. Θεοχάρη

Θέμα: «Ανάγκη ένταξης των τουριστικών συνοδών στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού»

Οι τουριστικοί συνοδοί είναι εργαζόμενοι που αναλαμβάνουν τη συνοδεία οργανωμένων ομάδων τουρισμού σε προορισμούς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο ρόλος τους είναι κρίσιμος για την ομαλή διεξαγωγή ταξιδιών και εκδρομών, καθώς παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες που αφορούν στην οργάνωση και τη διεκπεραίωσή τους, π.χ. εκπόνηση και ευθύνη για το καθημερινό πρόγραμμα του ταξιδιού, παροχή πληροφοριών και προτάσεων προς τους τουρίστες, διευθέτηση ζητημάτων που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, διαρκής ενημέρωση του τουριστικού γραφείου.

Από τη φύση της συγκεκριμένης εργασίας, είναι κατανοητό ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν πολλαπλούς εργοδότες και οι συμβάσεις τους δεν είναι αορίστου χρόνου αλλά λήγουν με το πέρας κάθε ταξιδιού ή εκδρομής. Η πανδημία του κορωνοϊού που «ακινητοποίησε» τον Τουρισμό, είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί άμεσα και η εργασία των τουριστικών συνοδών. Η μη πραγματοποίηση ταξιδιών και η αναστολή των σχολικών και λοιπών εκδρομών, τους άφησε ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο εργασίας, δυσκολεύοντας την επιβίωσή τους.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια πρόβλεψη για ένταξη αυτών των εργαζομένων στη δέσμη μέτρων στήριξης της κυβέρνησης προς τους εργασιακούς κλάδους που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δεδομένου ότι οι τουριστικοί συνοδοί, όπως άλλωστε και η πλειονότητα όσων δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, έχουν δεχθεί καίριο πλήγμα, σε βαθμό που να απειλείται η επιβίωσή τους,

Δεδομένου ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το χρονικό σημείο εκκίνησης της τουριστικής σεζόν,

Δεδομένου ότι οι προβλέψεις για άμεση ανάκαμψη του Τουρισμού και επανέναρξη  των ομαδικών ταξιδιών, των σχολικών και λοιπών εκδρομών δεν είναι αίσιες,

Ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί,

  1. Προτίθεσθε να συμπεριλάβετε τους τουριστικούς συνοδούς στις κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες προβλέπονται μέτρα ανακούφισης και στήριξης, ποια είναι αυτά και ποιος ο χρονικός ορίζοντας υιοθέτησής τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιώργος Φραγγίδης

Γεώργιος Μουλκιώτης

Κώστας Σκανδαλίδης

Βασίλης Κεγκέρογλου

Γιώργος Αρβανιτίδης

Χρήστος Γκόκας

Χάρης Καστανίδης

Μιχάλης Κατρίνης

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ευαγγελία Λιακούλη

Μπαράν Μπουρχάν

Απόστολος Πάνας

Ανδρέας Πουλάς

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Απαράδεκτη και ανάλγητη η περικοπή προνοιακών επιδομάτων ατόμων με οπτική αναπηρίαΜην παίζετε άλλο με την αγωνία των μαθητών! Ανακοινώστε την ύλη των Πανελλαδικών τώρα!