Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2021

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Θέμα: Η λειτουργική ενοποίηση και η ψηφιοποίηση του e-ΕΦΚΑ είναι στον αέρα και ζητούμε τη συζήτηση του θέματος σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η λειτουργική ενοποίηση του e-ΕΦΚΑ καθώς και η ψηφιοποίησή του φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός, η Κυβέρνηση νομοθετεί αυξάνοντας τις ανισότητες μεταξύ των ασφαλισμένων και προλειαίνει το έδαφος για την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση, υπονομεύοντας το θεσμοθετημένο δεύτερο πυλώνα των επαγγελματικών Ταμείων.

Η μη σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών, η μη σύνταξη Κανονισμού Παροχών Ασθένειας , η μη σύνταξη Ενιαίου Κανονισμού Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η νηπιακή  ψηφιακή κατάσταση του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή του μοναδικού ασφαλιστικού φορέα της χώρας, επιβάλλουν μια αναλυτική και σοβαρή συζήτηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε την διοργάνωση κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Με εκτίμηση,

Βασίλειος Κεγκέρογλου

Γιώργος Μουλκιώτης

Ανδρέας Πουλάς

Γιώργος Φραγγίδης

Μπουρχάν Μπαράν

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας πλέον, η κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτικής της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των Ξενοδοχοϋπάλληλων και η στήριξη γενικότερα του Επισιτισμού – ΤουρισμούΕυαγγελία Λιακούλη: «Έωλος προγραμματισμός ζωής πολλών δημοσίων υπαλλήλων εξαιτίας "μεταμεσονύκτιας" τροπολογίας για την κινητικότητα»