Σε Συνεντεύξεις

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη μίλησε σήμερα ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Εξέφρασε την άποψη ότι στην κοινωνία υπάρχει μεγάλος αναβρασμός και ότι το στοίχημα είναι η οργή που υπάρχει απέναντι κυρίως στην κυβέρνηση, να μην πάρει μια γενικότερα αντισυστημική κατεύθυνση, ενώ εντόπισε δύο βασικές αιτίες. «Η κυβέρνηση παρουσίασε μια εικόνα ότι η Ελλάδα τάχα αλλάζει, ότι οι Ιάπωνες ζητούν τεχνογνωσία από την Ελλάδα για θέματα ψηφιακά- αδιανόητα πράγματα- , εγκαινίαζε έργα τα οποία ήταν σχετικά με το δυστύχημα και τι θα εγκαινίαζε ακριβώς δεν ξέρει κανένας… Αυτό το δυστύχημα μας προσγείωσε με τον πιο οδυνηρό τρόπο στην πραγματικότητα, που είναι οι χρόνιες παθογένειες, οι οποίες μάλιστα επιδεινώθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια. Το δεύτερο ζήτημα είναι ότι η αίσθηση της ασφάλειας απουσιάζει από τις ζωές των νέων ανθρώπων. Αυτή η γενιά δεν είναι μόνο ότι έχασε πολλούς νέους ανθρώπους στο δυστύχημα. Νιώθει ότι έχει φύγει στο εξωτερικό, γιατί κανένας δεν νοιάζεται από την κρατική εξουσία για αυτήν και όταν μένει στην Ελλάδα δεν έχει τις ευκαιρίες που της αναλογούν» σημείωσε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας τη συγγνώμη που ζήτησε ο Πρωθυπουργός «στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν την χώρα», υπογράμμισε : «Δεν νοείται να ζητάει κάποιος συγγνώμη εξ ονόματος άλλων και μάλιστα όταν οι άλλοι είναι και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει μια μετακύλιση και διάχυση των ευθυνών σε όλο το πολιτικό σύστημα, ούτως ώστε η δική της κρίση, να γίνει συνολικά κρίση του πολιτικού συστήματος… Έχει όμως τέσσερα χρόνια διαχείρισης της εξουσίας και είχε πει ότι γνωρίζει τα προβλήματα και θα τα λύσει συγκεκριμένα και για τους σιδηρόδρομους». 

Αναφορικά με την παραίτηση του πρώην Υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή και την εκ νέου υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές, ο κ. Δουδωνής σημείωσε: «Αυτή η συζήτηση περί αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης, είναι προσβλητική και για τους θεσμούς μας και για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Ποια ήταν η συνέπεια για τον κ. Καραμανλή; Ότι παραιτήθηκε ένα μήνα πριν τις εκλογές και θα είναι ξανά κανονικά υποψήφιος; Η παραίτηση που δεν συνοδεύεται από την ανάληψη της υποκειμενικής πολιτικής ευθύνης, δεν παραδέχεται δηλαδή ότι φταίω γι’ αυτό παραιτούμαι, είναι μη παραίτηση». 

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πολιτικής στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, τονίζοντας: «Λέμε για τις παρατάσεις της Σύμβασης 717. Εδώ έχουμε ένα μπαράζ απευθείας αναθέσεων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση, που παρακάμπτουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες .Έδιναν απευθείας αναθέσεις εκεί που τους ενδιέφερε και για την ασφάλεια του κόσμου ακολουθούσαν την πρακτική των τροποποιήσεων των συμβάσεων. Η πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όπως και με τη μετάταξη του Σταθμάρχη. Η μετάταξη δεν είχε τους ηλικιακούς όρους της πρόσληψης, όπως προβλεπόταν. Είχε εκδοθεί μία Υπουργική απόφαση του κ. Καραμανλή η οποία όριζε ότι δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας. Εγείρονται πολλά σοβαρά ερωτήματα. Τις παθογένειες όχι μόνο δεν τις αντιμετώπισε, αλλά τις υποδαύλισε, τις ενίσχυσε, τις κανάκευσε, η κυβέρνηση», κατέληξε ο Παναγιώτης Δουδωνής. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.