Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Γραμματέας της Κ.Ο., Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Μουλκιώτης καιο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης ζητούν να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι/πολύτεκνοι στην μοριοδότηση για τη συμμετοχή τους στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς η μείωση του πληθυσμού είναι ραγδαία και αναπόφευκτη.

Τονίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο αυτό, προσμετράται η συνεισφορά των πολυμελών οικογενειών στην επίλυση του δημογραφικού́ ζητήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τόσο οι πολύτεκνες, όσο και οι τρίτεκνες οικογένειες, για τις οποίες η Πολιτεία ορθώς λαμβάνει μερίμνα θεσπίζοντας ευνοϊκές διατάξεις, όπως η αύξηση του ποσοστού́ συμμέτοχης τους στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΔΕΔΔΗΕ  Α.Ε. (προκήρυξη 1/2021) για την πλήρωση εκατό (100) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου (ΔΕΕΔ) δεν προβλέπεται ειδική ποσόστωση για πολυτέκνους/τριτέκνους όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων.

Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί γιατί δεν έχει συμπεριληφθεί η ειδική ποσόστωση για πολυτέκνους/τριτέκνους στην προκήρυξη 1/2021 της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να διορθωθεί αυτή η παράλειψη. Τέλος, ερωτώνται ποιά πρόσθετα μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των τρίτεκνων/πολύτεκνων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ευαγγελία Λιακούλη: «Χάθηκε μια ευκαιρία πραγματικής μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση»Γιώργος Καμίνης για εκλογικό νόμο των ΟΤΑ: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζουν τη δημοκρατική αρχή στο βωμό της κομματικής ιδιοτέλειας»