Παρασύρης Φραγκίσκος (Φρέντυ)

Βουλευτής Ηρακλείου

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα.

Ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της «Δημόσιας Υγείας». Συνεχίζει με την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής για τις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές στη Φαρμακευτική Καινοτομία» παραμένοντας ενεργό μέλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Είναι μέλος διαφόρων συλλόγων και σωματείων. Μεταξύ αυτών του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου. Επιπλέον, είναι μέλος του Ομίλου Νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου και του Ομίλου “John Stuart Mill”.

Το 2009 εκλέγεται Βουλευτής Ν. Ηρακλείου και διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Έχει εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και Γραμματέας του Τομέα Υγείας.

Στις εθνικές εκλογές του 2023 επανεκλέγεται Βουλευτής Ηρακλείου.

Συνεχίζει να ασκεί το επάγγελμα του Φαρμακοποιού. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Τομέας Ευθύνης: ΚΤΕ Ενέργειας

Website: https://parasiris.eu/

Ε-mail:  [email protected]

← Βουλευτές & Ευρωβουλευτές

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.