ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στρατηγικός στόχος μας είναι η πλήρης απασχόληση

Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Είναι πρώτο ζήτημα για μας η αντιμετώπιση της Ανεργίας.

Για μας η Ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Δίνουμε Κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.

Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για πρόσληψη νέων εργαζομένων, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150 ευρώ.

Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές τους νέους ανθρώπους που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα.

Εφοδιάζουμε τους νέους με την «Εγγύηση Μαθητείας».

Δίνουμε την ευκαιρία να συνδυάσει ο κάθε νέος την θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση σε επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη εργασιακή εμπειρία.

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο αίσθημα «ασφάλειας» του εργαζόμενου

Ι) Αναβαθμίζουμε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πλήρη εφαρμογή των Νόμων, των Συμβάσεων, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις επιχειρήσεις και τους εργασιακούς χώρους.

II) Ο δεύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός θέτει για όλους μας, νέα ζητήματα και απαιτεί νέες απαντήσεις.

Όχι με φοβικότητα, αντίθετα χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων στη γνώση και στα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής.

Γι’ αυτό:

Α) Συγκροτούμε το Πρόγραμμα Δια Βίου Απασχόλησης, με την συνεργασία Κράτους, Ιδιωτικού Τομέα, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Κοινωνικών Εταίρων.

Παρέχουμε κίνητρα αλλά απαιτούμε και ποσοτικοποιημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για την επανακατάρτιση των εργαζομένων τους στα νέα δεδομένα, έτσι ώστε να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι την «νέα γνώση» να μπορούν να ανταποκριθούν στην δημιουργία νέων επαγγελμάτων στην ανάγκη νέων δεξιοτήτων.

Β) Προωθούμε μια νέα συμφωνία της Πολιτείας με τους Κοινωνικούς Εταίρους για την ομαλή προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων σε νέες συνθήκες.

Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

Η τεχνολογική πρόοδος μπορεί και πρέπει να μετουσιωθεί σε μια δίκαιη ανταμοιβή της αναμενόμενης αυξημένης παραγωγικότητας. Με υψηλότερους μισθούς ή/και με μειωμένο χρόνο εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών.

III) Θέτουμε ως προτεραιότητα την αύξηση του επιδόματος ανεργίας με την επιδότησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Και παράλληλα τη δυνατότητα χρησιμοποίησής του ως επίδομα επιδοτούμενης εργασίας.

IV) Θέλουμε τον Δημόσιο Λειτουργό απερίσπαστο, χειραφετημένο να κάνει συνειδητά και σωστά την δουλειά του, χωρίς την ανάγκη να δίνει εξετάσεις στα πολιτικά κόμματα για να προαχθεί, χωρίς να νοιώθει ανασφάλεια ή κίνδυνο για το “αύριο” του.

Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε σκέψη για απολύσεις ή και διαθεσιμότητες των εργαζομένων του δημοσίου.

Εμμένουμε στην αξιοκρατία και στην διαφάνεια παντού. Και είμαστε απόλυτοι: καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.

Λέμε ναι στην αξιολόγηση, με στόχο όμως την βελτίωση των υπηρεσιών και την παροχή κινήτρων σε αυτούς που προσπαθούν περισσότερο.

Θεσπίζουμε τον Συνήγορο του Δημοσίου Υπαλλήλου, ώστε να αντιμετωπίσουμε ριζικά την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τις αδικίες από την πολιτική εξουσία.

Η επιλογή των Γενικών Διευθυντών θα γίνεται με ανοιχτή και διαφανή διαδικασία επιλογής και θητείας.

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

V) Ο καθορισμός του Κατώτερου μισθού, περνά στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να καθορίζεται μόνο με αποφάσεις των ίδιων των Κοινωνικών εταίρων.

«Ξεπαγώνουν» οι αυξήσεις μέσω των «τριετιών», που ακόμη ως σήμερα δεν έχει ρυθμίσει ο κ. Τσίπρας.

VI) Ενισχύουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και ιδιαίτερα τις κλαδικές δίνοντας βάρος στην υποχρεωτικότητα και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις, είτε όχι.

Επαναφέρουμε πλήρως την «μετενέργεια» των συλλογικών συμβάσεων για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

VII) Καταργούμε τον Νόμο Κατρούγκαλου και ανοίγουμε τον διάλογο για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα, με σεβασμό στην ανταποδοτικότητα των εισφορών και κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ.

Επαναφέρουμε τις προηγούμενες διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας.

VIII) Δεσμευόμαστε για την σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, που επλήγησαν από τις μειώσεις λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής και των Μνημονίων.

Επίσης για την επανακατάταξη όλων στα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον χρόνο υπηρεσίας, ώστε να καλυφθούν και οι απώλειες από τις διατάξεις που απαγόρευαν την μισθολογική εξέλιξη.

IX) Κατοχυρώνουμε την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας και Πρόνοιας για όλους.

Πρώτοι μας στόχοι:

η αναγέννηση του ΕΣΥ

η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας

το σύγχρονο Κοινωνικό κράτος

με άμεση διενέργεια -κατά προτεραιότητα και όλων των απαραίτητων προσλήψεων Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Εκπαιδευτικού προσωπικού, και την σωστή στελέχωση των υπηρεσιών που προσφέρουν Κοινωνικό έργο.

Χ) Στήριξη των συνδικάτων και στον ανοιχτό διάλογο μαζί τους για όλα τα μεγάλα θέματα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.