Μιχαηλίδης Σταύρος

Βουλευτής Χίου

Γεννήθηκε στην Χίο το 1957. Πτυχιούχος Ακαδημίας Ε.Ν. και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Ικάρων χειριστής και εκπαιδευτής αεροσκαφών για την αεροπορία του Λ.Σ.. Έχει υπηρετήσει σε περιπολικά πλοία του Λ.Σ., στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά σε διάφορες επιτελικές θέσεις, Κεντρικός Λιμενάρχης και Διοικητής της Ακαδημίας Μηχανικών Ε.Ν Χίου.

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπηρέτησε στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Διευθυντής Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας και Κλαδάρχης Ναυτιλιακής Πολιτικής. Υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου Ναυτιλιακός Ακόλουθος με παράλληλα καθήκοντα στον International Maritime Organization (IMO).

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη ναυτιλία τις μεταφορές και το διεθνές εμπόριο.Έχει εκπροσωπήσει την Χώρα σε διάφορους Διεθνείς Οργανισμούς και στην Ε.Ε.. Το 2010 παραιτήθηκε από το Λ.Σ. με το βαθμό του Υποναυάρχου. Έχει συγγράψει και εκδώσει τέσσερα βιβλία. Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στην Χίο. Παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

Τομέας Ευθύνης: ΚΤΕ Ναυτιλίας

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.