Σε Ανακοινώσεις

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε επίσκεψη, σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 στα Διαπόντια Νησιά, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο, κ. Φώφη Γεννηματά αλλά και την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Η επίσκεψη του Βουλευτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας συμβολικής πράξης αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των ακριτικών Διαποντίων νησιών: των Οθωνών, της Ερείκουσας και του Μαθρακίου, παραδίδοντας, από την Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, χρήσιμα αναλώσιμα υλικά όπως και μέρος αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για τα ιατρεία τους (ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, συσκευή μέτρησης οξυγόνου, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, θερμόμετρα, γάζες, επιδέσμους κ.λπ).

Ο Βουλευτής, αφού παρέδωσε τα τρία πακέτα καθώς και την συνοδευτική επιστολή της Προέδρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κίνηση αυτή είναι καθαρά συμβολική από την Πρόεδρό μας και όλους εμάς στο Κίνημα Αλλαγής. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρά την όποια απόσταση, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σας στηρίξουμε. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά μας σήμερα. Αποτελεί επίσης συλλογική πράξη ευθύνης και αναγνώρισης της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής θέσης των νησιών μας .

Στις μέρες μας, όπου τα εθνικά μας δικαιώματα καταπατούνται, τα θαλάσσια σύνορά μας αμφισβητούνται, η αποκλειστική οικονομική ζώνη των νησιών μας απειλείται, κύριο μέλημά μας είναι η ενότητα και η ενίσχυση των ακριτικών περιοχών μας. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ σήμερα, προκειμένου να ξεκινήσει ένας συνεχής δίαυλος επικοινωνίας. Σήμερα, με αυτή την συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, η Πρόεδρός μας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κάνει πράξη το αίσθημα αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους των Διαποντίων νησιών μας, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.