Σε Ανακοινώσεις, Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού

Την αισιοδοξία ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωπαϊκών εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη σημερινή του περιοδεία στα Γρεβενά. Σημείωσε πως όταν οι άλλη πέφτουν, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει δυναμική άνοδο ποσοστών. «Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ το βράδυ της 9ης Ιουνίου σημαίνει, σε πρώτη φάση, ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και, σε δεύτερη φάση, στις επόμενες εθνικές εκλογές, προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο», επισήμανε. Αναφερθείς στη Δυτική Μακεδονία και ειδικά στα Γρεβενά, εστίασε στο μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού και στην ανάγκη να δημιουργηθούν οι υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας ως πυλώνας μείωσης των ανισοτήτων και προοπτικής όλων των Ελλήνων. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «μία ανάπτυξη βιώσιμη, δυναμική, που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα, να κάνουν οικογένειες, να υπάρχει ευημερία και προοπτική», όταν σήμερα ειδικά στη Δυτική Μακεδονία το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε τρεις φορές τροπολογία στη Βουλή για το επίδομα μητρότητας που αφορούσε σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, την οποία και τις τρεις φορές απέρριψε η Νέα Δημοκρατία μέχρι να το κάνει πράξη πριν από μερικές εβδομάδες.

Ως προς τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως δεν μπορεί να εκπλήσσεται η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που το ίδιο το όνομα του συνασπισμού του VMRO είναι «Η δική μας Μακεδονία», ενέχοντας αλυτρωτισμό. «Η συμφωνία δεν έχει μηχανισμό εποπτείας της εφαρμογής της. Με αποτέλεσμα σήμερα ακραία εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα να προσπερνούν τη συμφωνία, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας τη σέβονται», είπε, σχολιάζοντας: «Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε μία συμφωνία που θα είχε τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών εφαρμογής και επιτήρησης. Και τώρα η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες, ενώ θα μπορούσε εκ των προτέρων να σηκώσει το ζήτημα όταν σχηματίστηκε ο συνασπισμός αυτών των κομμάτων κάτω από το όνομα «η δική μας Μακεδονία». Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τη θέση ότι τωρά δεν μπορούν να έρθουν τα πρωτόκολλα, καθώς αυτό θα είναι δικαίωση του γειτονικού αλυτρωτισμού. «Θα βγουν και θα πουν: “ορίστε, με αυτά που λέμε, τους οδηγήσαμε στην κύρωση των πρωτοκόλλων”. Άρα, αυτό που προτείνει ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πολύ μεγάλο αυτογκόλ».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Αν οι ευρωπαϊκές εκλογές επισείουν ζήτημα σταθερότητας, όπως επικαλείται ο Πρωθυπουργός, γιατί αρνείται το debate; 

Για ένα «ρεσιτάλ αλαζονείας και αμετροέπειας» από τον κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Σχολίασε πως ενώ ο λαός του έδωσε πριν έναν χρόνο 41%, εκείνος αντί να απολογηθεί που δεν έχει κάνει τίποτα για την ακρίβεια που είναι η μεγαλύτερη στην ευρωζώνη, τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ευρωζώνη και δεύτερες υψηλότερες στην Ευρώπη των 27, με τη μικρότερη όμως αγοραστική δύναμη στην ευρωζώνη και δεύτερη χειρότερη στην Ευρώπη των 27, εκείνος έρχεται στο παρά πέντε να πει «σας εκβιάζω να με ψηφίσετε γιατί θα πάμε σε αστάθεια». Επανέλαβε την πρότασή του για debate ενόψει των ευρωεκλογών, εξηγώντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν το θέλει, γιατί δεν θέλει δεσμεύσεις. «Εάν ο Πρωθυπουργός έχει ταυτίσει τις ευρωπαϊκές εκλογές με το ζήτημα της σταθερότητας, οφείλει να κάνει debate. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να τα θέλει άσπρα-μαύρα δικά του. Να διαλέξει επιτέλους. Αν οι ευρωπαϊκές εκλογές επισείουν το ζήτημα της σταθερότητας, τον καλώ σήμερα από το στούντιο της ΕΡΤ να έρθει όπως κάναμε στις εθνικές εκλογές να δώσουμε debate με δύο κύκλους: ευρωπαϊκά και εθνικά ζητήματα, με καθαρές δεσμεύσεις», επέμεινε. 

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό για να μειώσει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στα πρότυπα της Ισπανίας για όσο διαρκεί η κρίση, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές και να αντέξουν οι πιο ευάλωτοι, και θα τον καλέσει να συστήσει μία Ενιαία Αρχή Καταναλωτών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να γίνονται εκστρατείες ενάντια στις πολυεθνικές εταιρείες που αισχροκερδούν στην πλάτη του ελληνικού λαού. Υπενθύμισε ως προς την ευρωπαϊκή ατζέντα των σοσιαλιστών, ότι από το 2010 μιλούν για ευρωομόλογο για το κοινωνικό κράτος της Ευρώπης και για ένα ταμείο ευρωπαϊκής οικονομικής κυριαρχίας που θα επαναφέρει στην παραγωγική της βάση βιομηχανικούς και μεταποιητικούς τομείς που έχουν πάει σε τρίτες χώρες όπως στην Κίνα. Σχολιάζοντας, δε, την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για αμυντικό ευρωομόλογο, αντιπρότεινε ευρωστρατό, κοινή εξωτερική πολιτική και, σε θέματα που αφορούν εξοπλισμούς -όπως έχει περάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με δική του πρωτοβουλία-, όποιο κράτος θέλει να πουλήσει όπλα σε τρίτη χώρα, να ελέγχεται αν αυτή η χώρα απειλεί την Ευρώπη. 

Ως προς τον στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε για τις επικείμενες ευρωεκλογές: «φιλοδοξώ το βράδυ εκείνο να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση που να μπορεί να είναι και η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές». Επισήμανε, δε, πως εάν δεν υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, δεν θα υπάρχει και κυβερνητική εναλλακτική για να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Έθεσε ως προτεραιότητα να ανοίξει ένας διάλογος με τις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις σε κάθε περίπτωση, όπως επιτυχημένα έγινε στην αυτοδιοίκηση. «Αυτό το κάλεσμα εγώ μπορώ να το υπηρετήσω. Μπορεί να το υπηρετήσει ο κ. Κασσελάκης; Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη. Δεν είναι πρόεδρος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο και αν θέλουμε να συζητάμε για άλλα πράγματα. Στο ΠΑΣΟΚ έρχονται στελέχη, από εκεί φεύγουν. Άρα μιλάμε για δύο άλλα πρότυπα», σχολίασε, επιμένοντας πως ο ίδιος θα συνεχίσει πολιτικά μέχρι τέλους. «Όταν δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική, ο μόνος κερδισμένος είναι η εγχώρια ολιγαρχία. Ισχυρή πολιτική σημαίνει ισχυρή δημοκρατία», επισήμανε.

Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Ανδρουλάκης, στον απόηχο της μετατροπής σε τζαμί της Μονής της Χώρας, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να μιλάς για “ήρεμα νερά” και ο κ. Ερντογάν να θέλει να βάλει στα βιβλία τη “γαλάζια πατρίδα”, στο Κυπριακό να υπονοεί διχοτόμηση και να μην σέβεται τον παγκόσμιο πολιτισμό». Τόνισε πως στη θέση του κ. Μητσοτάκη θα έδειχνε τη δυσφορία του για αυτήν την πρόκληση τέσσερις ημέρες πριν πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Άγκυρα, με μία αναβολή της επίσκεψης.

Υποκλοπές

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως περιμένει την επίσημη ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ώστε να τοποθετηθεί σχετικά όσα δημοσιεύονται περί άρνησης της ΕΥΠ να εισφέρει στοιχεία στην Αρχή για την παράνομη παρακολούθηση του. Τόνισε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ξεκάθαρη. «Πρέπει να ενημερωθώ νόμιμα για την τυπική αιτιολογία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2024 σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη δικαιοσύνη και, μάλιστα, την ανώτατη δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως θα είναι μια ακόμα μαύρη σελίδα στην διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Επέμεινε, δε, πως σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω νομικά, καθώς μια τέτοια απάντηση δεν μπορεί παρά να έχει νομικές επιπτώσεις.

Περισσότερα ΕΔΩ

Ανακοίνωση Ρωμανού: Τα «γαλάζια» statistics επανέρχονται, αλλά οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι η ακρίβεια στα ράφια φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ελπίζαμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε κλείσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις λογιστικές αλχημείες, αλλά μάλλον κάναμε λάθος. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο κ. Ρωμανός επικαλείται τον πληθωρισμό του 2020, αποκρύπτοντας ότι τότε η χώρα είχε αρνητικό πληθωρισμό καθώς είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη; Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μολονότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται ότι τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν στην Ελλάδα στο 5,4%, «ξεχνά» ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μόλις στο 1,2% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat; Γιατί αποκρύπτει ότι το διάστημα Ιουλίου 2023 – Μαρτίου 2024, ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται σταθερά πάνω από τον μέσο όρο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Για τον Απρίλιο, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων ακολουθώντας τη Μάλτα και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι τελευταία στην ευρωζώνη και προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα «γαλάζια» statistics επανέρχονται αλλά οι πολίτες γνωρίζουν καλά γιατί το βιώνουν στην τσέπη τους ότι η ακρίβεια στα ράφια του σουπερμάρκετ και τα ολιγοπώλια στην αγορά που ανθούν, φέρουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνά επί πέντε χρόνια.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.