Σε Ανακοινώσεις

Τραγωδία Τεμπών: Ο Πρωθυπουργός είναι ο ίδιος το βαθύ αναχρονιστικό κράτος

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είναι ο ίδιος το βαθύ αναχρονιστικό κράτος για το οποίο έκανε λόγο στην προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας πως αυτό «δυστυχώς στους σιδηροδρόμους μας έχει εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση ενδεχομένως απ’ ό,τι σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης». Ας δούμε όμως πώς έγινε η μετάταξη του Σταθμάρχη της Λάρισας, που δεν πληρούσε το όριο ηλικίας για την προκήρυξη. Στις 7 Απριλίου, άνοιξε η πλατφόρμα της κινητικότητας, όπου ως όριο ηλικίας αναφέρονται τα 48 έτη. Ο 59χρονος Σταθμάρχης έκανε αίτηση ενώ υπερέβαινε το όριο ηλικίας και στις 17 Απριλίου η πλατφόρμα έκλεισε. Στις 25 Μαΐου, η απάντηση της Υπηρεσίας του είναι θετική και μετατάσσεται. Ο Υπουργός, στις 30 Μαΐου, αλλάζει τον κανονισμό στον ΟΣΕ και ορίζει ότι το όριο ηλικίας δεν ισχύει για τις μετατάξεις. Μετά από αυτή την αλληλουχία γεγονότων, ο Πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αναρωτηθεί  ποιο στέλεχος του κόμματός του έκανε το ρουσφέτι; Όσο για τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, ήταν όλοι κομματικά στελέχη της ΝΔ. Από τον παραιτηθέντα κ. Βίνη, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου ήταν ότι υπέγραψε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη, ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, αναλαμβάνει τώρα ο κ. Παληός, που ήταν εκπρόσωπος της ΝΔ στο ΤΕΕ. Πώς μιλάμε μετά για αξιολόγηση; Βρισκόμαστε μπροστά στην επιτομή όχι απλώς του κομματικού, αλλά και του εσωκομματικά αρεστού κομματικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, που μεν δεν ήξερα για τον ΟΣΕ, ήξερε όμως να θριαμβολογεί για το «επιτελικό κράτος». 

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ανακοίνωση Βορίδη: Πανικόβλητη η κυβέρνηση μπροστά στο κύμα αποδοκιμασίας

Μπροστά στο διογκούμενο κύμα αποδοκιμασίας και αγανάκτησης, που εισπράττει η κυβέρνηση μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης σε προφανή πανικό διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις. Πουθενά στα αιτήματα της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης δεν αναφέρθηκε το ζήτημα της αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, ο κ. Βορίδης με δελτίο τύπου ισχυρίστηκε ότι κρίθηκε ως παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών «η απεργία – αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους που είχε προκηρύξει για την Πέμπτη 16 Μαρτίου η ΑΔΕΔΥ με αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία αξιολόγησης και στοχοθεσίας στο Δημόσιο». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω Υπουργός συλλαμβάνεται ψευδόμενος μέσα σε λίγες ημέρες. Χωρίς αιδώ, προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες ότι η μετάταξη του σταθμάρχη ήταν νόμιμη, γεγονός που διαψεύδεται από τα έγγραφα και τα στοιχεία που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια και το apografi.gov.gr – αμφότερα έργα ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιοι υπουργοί που επιχειρούν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους, είναι αυτοί που σπεύδουν να χρησιμοποιήσουν το Δημόσιο ως αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε ανεπάρκειά τους. Το «κακό Δημόσιο» είναι το ρουσφετολογικό δημόσιο, το οποίο οι ίδιοι με περισσή φροντίδα υποθάλπουν.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πολυνομοσχέδιο: Μνημείο κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση

Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποτελεί ένα μνημείο πολύ κακής νομοθέτησης. Η μετάθεση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να γίνουν «δήθεν» βελτιώσεις είναι προσχηματική. Είναι μεγάλο λάθος να υποχρεωθεί η Βουλή των Ελλήνων να συζητήσει εν Ολομέλεια ένα τέτοιο νομοσχέδιο, που βγήκε σε διαβούλευση για μόλις τέσσερις ημέρες, εν μέσω μάλιστα του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Εν συνεχεία, τα 140 άρθρα της διαβούλευσης αυξήθηκαν σε πάνω από 260. Πάρα πολλές από τις διατάξεις που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο είναι φωτογραφικές και ρουσφετολογικές, αρκετές ελέγχονται για τη συνταγματικότητά τους και πολλές για την τήρηση της σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Περιλαμβάνει επίσης μια σειρά αποσπασματικών πολεοδομικών ρυθμίσεων, με ακραία παραδείγματα, όπως η χωροθέτηση εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλντέρα της Σαντορίνης. Πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Αγρότες: Σε απόγνωση λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής

Η αύξηση του κόστους παραγωγής έχει φέρει σε απόγνωση του αγρότες – παραγωγούς πατάτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση υπερβαίνει το 22% σε σχέση με την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, με μεγάλες ανατιμήσεις σε λιπάσματα και αγροτικά εφόδια, ενέργεια και καύσιμα. Η τιμή πώλησης από τον παραγωγό της πατάτας έχει συμπιεστεί κάτω από 50λεπτά /κιλό. Αντί όμως η κυβέρνηση, μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, να προστατεύει τον Έλληνα παραγωγό, οι αθρόες εισαγωγές πατάτας αμφιβόλου ποιότητας και οι «ελληνοποιήσεις» αυξάνουν τον όγκο της αδιάθετης ελληνικής πατάτας και προκαλούν στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς, παραπλανώντας με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές τους καταναλωτές. 

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει:

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου της χώρας (λιμάνια, συνοριακούς σταθμούς), στα συσκευαστήρια, στους χώρους αποθήκευσης, στις λαχαναγορές στα σημεία λιανικής πώλησης. 
  • Συστηματική παρακολούθηση για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων με τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών. 
  • Διενέργεια ελέγχων ιχνηλασιμότητας. 
  • Πραγματοποίηση αυστηρών φυτοϋγειονομικών ελέγχων, μακροσκοπικά και εργαστηριακά, για κάθε εισαγόμενο φορτίο πατάτας. 
  • Αύξηση των ελέγχων στα σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης για ψευδείς και παραπλανητικές ενδείξεις όσον αφορά τη χώρα προέλευσης και την αναγραφή σημάτων ΠΟΠ / ΠΓΕ ( πατάτα κ. Νευροκοπίου ΠΓΕ, πατάτα ΠΓΕ Νάξου).
  • Αυστηροποίηση του πλαισίου των διοικητικών κυρώσεων και προστίμων σε όσους επιχειρούν «ελληνοποιήσεις» προϊόντων και παραβιάζουν τη νομοθεσία περί ΠΟΠ και ΠΓΕ.
  • Ειδικότερα για τις περιοχές του Νευροκοπίου, Άνω Βροντού και Ορεινή Σερρών όπου υπάρχουν αδιάθετες στις αποθήκες 10.000 τόνοι πατάτες προτείνουμε να διατεθούν για επισιτιστική βοήθεια. 
  • Άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την καταγραφή των εκτάσεων καλλιέργειας και των παραγόμενων ποσοτήτων πατάτας ώστε να γνωρίζουμε κάθε έτος τις διαθέσιμες ποσότητες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.