Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Αναφορά Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Αθανάσιο Πλεύρη, με θέμα «Σοβαρότατο και κατεπείγον το πρόβλημα μεταφοράς ασθενών στο Λεκανοπέδιο του Κ. Νευροκοπίου Νομού Δράμας».

Σε συνέχεια αναπάντητων Ερωτήσεων και Αναφορών μου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, επανέρχομαι σήμερα, με αφορμή τις δηλώσεις στο τοπικό τύπο του πρόεδρου της Κοινότητας Κάτω Νευροκοπίου, όπου επεσήμανε ότι, παρά τις συνεχείς προσπάθειες, τόσο του Δήμου όσο και της Κοινότητας Νευροκοπίου, που έχουν αναδείξει το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δυστυχώς η περιοχή παραμένει με έναν μόνο οδηγό, που δεν είναι δυνατόν να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του λεκανοπεδίου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να έρχονται ασθενοφόρα από την πόλη της Δράμας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας οδηγός για όλο το λεκανοπέδιο, που εργάζεται στην πρωινή βάρδια, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα τα έκτακτα περιστατικά που συμβαίνουν μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ.

Η άμεση λύση του προβλήματος θα βοηθούσε και τον υπόλοιπο Νομό Δράμας, διότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένα ασθενοφόρο χρειάζεται να διανύσει 70-80 χιλιόμετρα για να μεταβεί στις κοινότητες Ποταμών ή Μικρομηλιάς του Νευροκοπίου και άλλα τόσα χιλιόμετρα για να επιστρέψει. 

Παρά τις πολλαπλές μέχρι σήμερα ενέργειες και συναντήσεις με τους αρμόδιους, τόσο του Δημάρχου όσο και του Προέδρου της κοινότητας Κ. Νευροκοπίου, παρόλα αυτά λύση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στο σοβαρότατο πρόβλημα.

Εδώ επισημαίνεται ότι μέχρι το 2011 υπήρχαν στο λεκανοπέδιο πέντε οδηγοί του ΕΚΑΒ, που κάλυπταν όλες τις ανάγκες της περιοχής, αλλά με τις συνταξιοδοτήσεις δύο οδηγών, μέχρι και πέρσι υπήρχαν 3 οδηγοί, δυο μόνιμοι και ένας επικουρικός. Φέτος από τους 3 οδηγούς ο ένας συνταξιοδοτήθηκε ενώ αποχώρησε και ο επικουρικός πριν από ένα μήνα. Αυτό έχει σαν συνέπεια όλο το Νευροκόπι να έχει πλέον έναν οδηγό ασθενοφόρου. 

Σας επισυνάπτω το δημοσίευμα του τοπικού τύπου και ζητώ να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες άμεσης επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος της στελέχωσης με οδηγούς του ΕΚΑΒ, για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών στο Κ. Νευροκόπι.

Η αναφέρουσα Βουλευτής
Χαρά Κεφαλίδου

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.