Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα με τον  Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Π. Μοσκοβισί.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, λόγω και της στενής συνεργασίας των δύο πολιτικών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε και πάλι την στήριξη της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, για την επιτυχή ολοκλήρωση της πορείας εξόδου από την κρίση, με την διασφάλιση της παραμονή μας στην ζώνη του ευρώ. Μάλιστα υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την  προσπάθεια, ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος.

Τόνισε όμως ότι δεν πρέπει οι εταίροι να επιμένουν σε υφεσιακά μέτρα, με δεδομένο ότι οι ανοχές της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και των επιχειρήσεων έχουν πια εξαντληθεί.

Υφεσιακά μέτρα που εξ άλλου δεν πρόκειται να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει επανειλημμένα τονίσει.  

Η κ. Γεννηματά ζήτησε την ενεργή συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενίσχυση της Ανάπτυξης και την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Παρουσίασε μάλιστα και στον κ. Μοσκοβισί τις βασικές κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης της χώρας.

Τέλος η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την ανάγκη να κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κρίσης να υπάρξουν πλειστηριασμοί Α’ κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά, και ζήτησε να αποδεχθούν την συνέχιση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα. Επίσης τόνισε ότι πρέπει το ταχύτερο να δοθεί λύση για τα «κόκκινα δάνεια», ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.