Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Αναμφίβολα η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστα και ανεπηρέαστη το έργο της. Προς κάθε κατεύθυνση.

Όμως η  επαναλαμβανόμενη «σύμπτωση», με τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης σε χρονικές φάσεις που εξυπηρετούν Κυβερνητικές σκοπιμότητες, δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτηματικά! Ερωτηματικά για υπόγειες διαδρομές μεταξύ Κυβέρνησης και κύκλων της Δικαιοσύνης, που βλάπτουν την Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Όμως  η υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και η Κυβερνητική εμμονή (και οι πιέσεις)  για τον ασφυκτικό έλεγχό της, αποδεικνύει τον καθεστωτισμό μιας Κυβέρνησης πανικόβλητης, σε ηθική και πολιτική κατολίσθηση.

Αποδεικνύεται όμως ότι δεν αποτελούν «συμπτώσεις» η τυχαία γεγονότα:

  • Η «προθυμία» με την οποία Δημόσιοι οργανισμοί έσπευσαν -με ζημιά τους- να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.
  • Οι συνεχείς παρασκηνιακές παρεμβάσεις συγκεκριμένου -και μη αρμόδιου Υπουργού- για τον έλεγχο της Διοίκησής της.
  • Η «έντονη» παρουσία ως πελάτη της Τράπεζας, του γνωστού ευνοούμενου εργολάβου και καναλάρχη, του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλογρίτσα (με τις εγγυητικές της τελευταίας στιγμής).

Για τον οποίο μάλιστα η Κυβέρνηση έφερε και δια του κ. Σπίρτζη  ειδική τροπολογία το κατακαλόκαιρο στην Βουλή, ώστε να μην έχει ασυμβίβαστο μεταξύ εργολάβου του δημοσίου και καναλάρχη.

Η επιχείρηση δημιουργίας καθεστώτος ως φαίνεται χρειάζεται και την Τράπεζά του, για να στηρίζει και χρηματοδοτεί τις παρεμβάσεις των «δικών του» ανθρώπων, εις βάρος της ίδιας της Τράπεζας, των μετόχων, των καταθετών της.

Οι έχοντες την θεσμική ευθύνη οφείλουν να πράξουν αυτό που πρέπει, για να διασφαλίσουν την υγιή λειτουργία και την ομαλή πορεία της Τράπεζας Αττικής. Χωρίς καμμία Κυβερνητική παρέμβαση.