Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Εν μέσω της πρωτοφανούς μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού αποτελεί μία ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας κατά του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να παραμένει απροστάτευτος από διώξεις και διακρίσεις λόγω καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε Ελλάδα και ΕΕ οφείλουν να προστατεύσουν τους πρόσφυγες από οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και να βάλουν ένα τέλος στην άνοδο της επιρροής ακροδεξιών ομάδων.

Η απάντησή μας απέναντι σε φαινόμενα διακρίσεων πρέπει να είναι συλλογική και άμεση, βασιζόμενη πάντα στην αλληλεγγύη, αγάπη και συναίσθηση για τον συνάνθρωπο μας.

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει έμπρακτα να αγωνίζεται για την εξάλειψη των διακρίσεων, της βίας και του ρατσισμού σε μια δύσκολη συγκυρία, που τίθενται σε αμφισβήτηση από την ίδια την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, ακόμη και θεμελιακές αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού ηθικού και πολιτικού πολιτισμού.