ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

 

Τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση των προσφυγικών ροών εκδηλώνονται, όπως ήταν αναμενόμενο, με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο στα βόρεια σύνορα μας.

Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα η κρίση στην Ειδομένη θα μεταφερθεί, δυστυχώς πολύ γρήγορα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

Ήδη είχαμε τον πρώτο νεκρό μετανάστη. Η απάντηση της κυβέρνησης θα είναι ακόμα μια φορά επικοινωνιακές συσκέψεις και συνεντεύξεις τύπου;

 

Η ανεπάρκεια των πολιτικών του τελευταίου χρόνου, δίνει αφορμές για να ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αποβολή της χώρας μας από τον ενιαίο χώρο Σένγκεν.

 

Και αυτές δεν αντιμετωπίζονται με την προχειρότητα των δηλώσεων της Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Χρειάζεται επί τέλους σοβαρή δουλειά!

 

Η αφελής προσέγγιση των συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με όρους υποκειμενικής ηθικής και δικαιοσύνης είναι ατελέσφορη για τα εθνικά μας δίκαια ειδικά μάλιστα όταν συνδυάζεται με καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμφωνιών που η ίδια η κυβέρνηση θεώρησε δική της επιτυχία. Αυτές οι καθυστερήσεις αύξησαν τη διαπραγματευτική ισχύ της Τουρκίας με περίτρανη απόδειξη τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου κορυφής ΕΕ – Τουρκίας.

 

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τα  συμφέροντα της χώρας μας, αλλά να προωθήσουμε και βιώσιμες λύσεις για το μείζον ανθρωπιστικό θέμα των προσφύγων.

Τόσο με τις πρωτοβουλίες της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στην συνάντηση των αρχηγών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ε.Ε.,  όσο και με την θετική μας στάση στο θέμα,  στο πρόσφατο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Είναι ώρα η Κυβέρνηση επί τέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, να υπερασπιστεί αποτελεσματικά το εθνικό συμφέρον.