Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Με το «καλημέρα» η «αριστερή» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι θέλει να δώσει τη χαριστική βολή στους ηλικιωμένους. Τις βίαιες περικοπές των συντάξεων ακολουθεί η εντελώς απρόσμενη αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τέτοια «σκληρή» διαπραγμάτευση έκανε!

 

Δεν φαίνεται όμως να συγκινείται κανείς στην Κυβέρνηση που πλέον οι πιο αδύναμοι ηλικιωμένοι θα αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα διαβίωσής τους στις μονάδες αυτές. Η εύκολη ρητορεία για την εύρεση ισοδυνάμων «πήγε περίπατο». Τώρα έμεινε μόνο το σκληρό, ανάλγητο πρόσωπο, μιας κυβέρνησης που αντί της διαπραγμάτευσης επέλεξε την άνευ όρων παράδοση.

 

Το μήνυμά μας είναι σαφές, και το διατυπώσαμε με συνέπεια, προεκλογικά και μετεκλογικά: Η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση!

 

Θα δώσουμε τον αγώνα για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης για όλους τους ηλικιωμένους. Η αύξηση του ΦΠΑ για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.