O tempora, o mores!

O κ. Τσίπρας έκλεισε τις τράπεζες και το χρηματιστήριο, έβαλε capital cοntrols, έφερε 3ο , αχρείαστο πριν οκτώ μήνες, μνημόνιο με μέτρα 14δις και ζητάει τώρα δεύτερη ευκαιρία γιατί λέει ότι αυτός μόνο μπορεί να φέρει ανάπτυξη.

Η ΝΔ αφού πολέμησε τις κυβερνήσεις και κάθε είδους αναγκαία μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ και προκάλεσε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 2012, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την παραλίγο έξοδο και τότε από την ευρωζώνη, επιστρέφει βαθμιαία τις τελευταίες ημέρες στον λαϊκισμό των ημερών των Ζαππείων.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε όλα αυτά τα χρόνια μια σταθερή γραμμή πλεύσης και υπηρέτησε με συνέπεια και αίσθημα εθνικής ευθύνης, την μόνη δυνατή – όπως αποδείχθηκε – για τη χώρα πορεία. Που δυστυχώς παρά το μεγάλο κοινωνικό κόστος, αποτελούσε και αποτελεί την μοναδική δυνατότητα για τη σωτηρία του τόπου και την παραμονή μας στην Ευρωζώνη.

 

Δήλωση Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη Σπάρτη

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης δημιουργούν μια εικονική προεκλογική πραγματικότητα.

Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει το λύκο, που έγινε αρνάκι. Όμως η Δεξιά δεν αλλάζει και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

Ο κ. Τσίπρας, απ΄την άλλη μεριά, παριστάνει το νέο χωρίς να έχει να πει τίποτα το καινούριο. Τον γνώρισαν, όμως. Τον δοκίμασαν.

Κανείς δεν τους πιστεύει.

Τώρα έχει έρθει η ώρα για την Κεντροαριστερά της λογικής.

Τρίτη δύναμη, τρίτη εντολή, πρώτη επιλογή όσων μας τίμησαν στο παρελθόν.

Να ξαναβρεθούμε στο σπίτι μας, να ξανασυναντηθούμε στην κάλπη.

Μπορούμε να είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνεργασίας.

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

Στη χθεσινή ομιλία του στην ΔΕΘ, αλλά και στη σημερινή συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε με ένα προεκλογικής χρήσης, δήθεν μετριοπαθές προσωπείο.

Όμως δεν είναι τυχαίο ότι δεν βρήκε μια λέξη για να αναγνωρίσει τις ευθύνες της Ν.Δ.:

  • για την καταστροφική διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 που οδήγησε στη χρεωκοπία και τα μνημόνια,
  • για τις αντιμνημονιακές κορώνες και τον λαϊκισμό του 2010-2011 καθώς και για τα κούφια λόγια στα αλήστου μνήμης Ζάππεια,
  • για τις αρνητικές συνέπειες των διπλών εκλογών του 2012 που προκάλεσε η ΝΔ, που επιβάρυναν τον ελληνικό λαό με πρόσθετα μέτρα 8 δις ευρώ.

Και δεν είναι πράγματι τυχαίο, γιατί ο κ. Μεϊμαράκης ήταν σε όλα παρών. Παρών πρωταγωνιστικά ως ηγετικό στέλεχος της ΝΔ.

Η ΝΔ έχει αγκυροβολήσει στο παρελθόν της και δεν μετανιώνει γι’ αυτό. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Ο κ. Μεϊμαράκης, για να κρύψει το σκληρό πρόσωπο της Δεξιάς, φορά το προσωπείο του Μεταρρυθμιστή «κατά περίπτωση».

Το πρόσωπο όμως φαίνεται…

Και οι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά

 

Σημεία από την συνέντευξη της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην εφημερίδα “REAL NEWS”

Το ζητούμενο και η υποχρέωση προς τη χώρα είναι μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Η πρότασή μας για συμμετοχή όλων αυτών των κομμάτων υπαγορεύεται από την εκτίμησή μας πως όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος της συμμετοχής τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Όπως επίσης και από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ισορροπίας. Ανάμεσα στις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματικότητα και τον παλαιάς κοπής κρατισμό του και από την άλλη μεριά την νεοφιλελεύθερη εχθρότητα της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος και κάθε τι το κρατικό. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά ως καταλύτης για τη συνεργασία και να βάλει την προοδευτική σφραγίδα σε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα και σχέδιο.

Εμείς δεν καιγόμαστε να είμαστε στην κυβέρνηση, μπορούμε μια χαρά να ασκούμε και τον ρόλο μιας υπεύθυνης, προγραμματικής, αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιστεύουμε όμως ότι κανείς δεν πρέπει σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο να αποδράσει από τις ευθύνες του.

Δεν πάσχουμε από κανένα σύνδρομο κυβερνητισμού. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του επιβάλει ή απορρίπτει τις συνεργασίες. Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με 44% και ανέλαβε μόνο του την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, της περιόδου 2004-2009 από τις κυβερνήσεις της ΝΔ. Το 2012 μετά από δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και μετά την άρνηση συμμετοχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην οδηγηθούμε σε τρίτες εκλογές, μπήκαμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ. Όλα αυτά τα χρόνια αναλάβαμε πλήρως τις ευθύνες μας, δεν λαϊκίσαμε, δεν «λακίσαμε», δεν δραπετεύσαμε. Πληρώσαμε ακριβό τίμημα, αλλά η χώρα με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού κρατήθηκε όρθια.

Αυτό που μας διακατέχει πάντα είναι το αίσθημα εθνικής ευθύνης.