Ο κ. Τσίπρας διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες του «ΠΙΝΟΚΙΟ» της πολιτικής.

 

 

 

Στο χθεσινό διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην γνωστή τακτική του.

Λαϊκισμός, μεγάλα και ψεύτικα λόγια, κούφιες υποσχέσεις, πλαστά διλήμματα.

Μια κακόγουστη επανάληψη της τακτικής που ακολούθησε πριν τις εκλογές της 15ης Ιανουαρίου.

Οι «άλλοι» φταίνε για όλα και αυτός δήθεν μάχεται για τους αδύναμους.

Η πραγματικότητα όμως δεν κρύβεται. Είναι ο δραπέτης της ευθύνης.

Κρύβεται πίσω από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκαλέσει εκλογές πριν αποκαλυφθούν στην πράξη οι δυσμενείς συνέπειες του 3ου Μνημονίου για τα νοικοκυριά, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους άνεργους.

Πριν δηλαδή ο λογαριασμός των 14 δις ευρώ φθάσει στο σύνολό του στους πολίτες.

Όμως τον ζήσαμε, τον γνωρίσαμε, δεν μπορεί πια να εξαπατά τον Ελληνικό λαό.

Αποκαλύπτουμε για μια ακόμη φορά τον κ. Τσίπρα, απαντώντας σημείο-σημείο, στους χθεσινούς ισχυρισμούς του:

 

  Ισχυρισμός Τσίπρα Η πραγματικότητα
1 Έγινε σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές Αλλοπρόσαλλη και αδιέξοδη «διαπραγμάτευση» υπήρξε. Συμφώνησαν στις 20 Φεβρουαρίου σε παράταση του μνημονίου αρνούμενοι ταυτόχρονα να ζητήσουν τα απαραίτητα χρήματα. Άρα οδήγησαν συνειδητά στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Εν συνεχεία ο κ. Βαρουφάκης χρησιμοποίησε την χώρα ως πειραματόζωο των επικίνδυνων θεωριών του και των παράνομων σχεδιασμών του.

Όταν δημιουργήθηκε αδιέξοδο, άφησαν το πρόγραμμα να λήξει, οδήγησαν σε κλείσιμο των τραπεζών και μετά στο τυχοδιωκτικό και διχαστικό δημοψήφισμα. Και τέλος παραδόθηκαν άνευ όρων υπογράφοντας το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο.

2 Η Κυβέρνηση επέδειξε αποφασιστικότητα Αδυναμία και ανικανότητα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της κυβερνητικής τακτικής.

Ας θυμηθούμε τα πρόχειρα χαρτιά στα Eurogroup, τις ακοστολόγητες προτάσεις, τις γελοίες αναφορές στους «καλωδιωμένους τουρίστες», την συνεχή αλλαγή των στόχων. Όλα αυτά βύθισαν την οικονομία, δημιούργησαν γενικευμένη ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

3 Φέραμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία, με δεδομένους τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς. Έφεραν το 3ο Μνημόνιο, στέλνοντας τον λογαριασμό των 14 δις ευρώ στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Μην ξεχνάμε. Τον Δεκέμβριο του 2014 η χώρα διαπραγματευόταν έξοδο από τα μνημόνια, διασφάλιση με την προληπτική πιστωτική γραμμή και εν συνεχεία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους. Οι εταίροι ζητούσαν μέτρα 1,5-2 δις ευρώ.

Η διαπραγμάτευση διακόπηκε λόγω των πρόωρων εκλογών (με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ) και επιστρέψαμε στην εξάρτηση, με τους χειρότερους όρους.

4 Δεν αποδεχθήκαμε οριζόντιες περικοπές, αφαίμαξη των ασθενέστερων. Να θυμίσουμε:

Αύξηση εισφορών των συνταξιούχων:

1 δις ευρώ

Αύξηση ΦΠΑ: 2,4 δις ευρώ

Διπλασιασμός της προκαταβολής φόρου για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Αυτές οι επιβαρύνσεις αφορούν ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ τις οικογένειες και τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους.

Και έπεται η φοροκαταιγίδα για τους αγρότες, τα νησιά, τους εργαζόμενους με μεσαίο εισόδημα.

5 Δεν έγινε αποδεκτή η κατάργηση του ΕΚΑΣ Ρητή αναφορά στο Μνημόνιο (χωρίς άλλα σχόλια)

«σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους ως τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019, αρχίζοντας με το ανώτερο 20% των δικαιούχων το Μάρτιο του 2016»

6 Δεν έγινε αποδεκτή η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ (μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας) Ρητή αναφορά στο Μνημόνιο

«Έως τον Οκτώβριο του 2015 οι αρχές θα λάβουν μη αναστρέψιμα μέτρα (και ημερομηνία για υποβολή δεσμευτικών προσφορών) για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εάν παρουσιασθεί εναλλακτικό σχέδιο με ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον ανταγωνισμό και τις προοπτικές επενδύσεων».

Ισοδύναμο σχέδιο, ιδίως για επενδύσεις δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν και πόροι γι’ αυτό. Άρα;;;

7 Επαναφορά εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα. Απετράπη η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Ρητή αναφορά στο Μνημόνιο:

Α) «Επανεξετάζεται το υφιστάμενο πλαίσιο της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, τις συλλογικές δράσεις (δηλαδή τον νόμο για την συνδικαλιστική δράση), των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

Β) «Οι αλλαγές πολιτικής δεν συνεπάγονται την επιστροφή στο παλαιότερο πλαίσιο….»

8 Στα νοσοκομεία δεν θα υπάρχει πια το εισιτήριο των 5 ευρώ Ρητή αναφορά στο Μνημόνιο

«Έως τον Οκτώβριο 2015 οι αρχές θα αποφασίσουν αν θα επαναφέρουν το τέλος του 5ευρου στα Νοσοκομεία, ή αν θα λάβουν ισοδύναμα δημοσιονομικά (δηλαδή εισπρακτικά) μέτρα και μέτρα διαχείρισης της ζήτησης (δηλαδή περιορισμός επισκέψεων στα Νοσοκομεία)»

Επιπλέον με την αύξηση των εισφορών για την Υγεία τετραπλασιάζεται η επιβάρυνση για κάθε συνταξιούχο.

9 Δεν θα ισχύσει η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά Ταμεία Ρητή αναφορά στο Μνημόνιο

«Από 1/9/2018 όλα τα επικουρικά συνταξιοδοτικά ταμεία θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τις ίδιες εισφορές».

Σχόλιο

Εφόσον αποκλείεται η κρατική χρηματοδότηση πως θα αναπληρωθεί το «κενό»; Είτε με «ρήτρα» είτε με νέα αύξηση εισφορών (ή νέους φόρους). Ας μας πουν.

10 Συμφωνήσαμε σε δεσμευτικά χαμηλότερα πλεονάσματα από αυτά της προηγούμενη κυβέρνησης, με αποτέλεσμα χαμηλότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα. Προβλεπόταν επίσης αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης κατά 2,5% του ΑΕΠ.

Τώρα με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ προβλέπεται ύφεση 2-4%, που σημαίνει λιγότεροι πόροι, λιγότερα έσοδα, ελλείμματα του προϋπολογισμού. Κόστος για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες 4,5 δις το χρόνο. Οι μικρότεροι στόχοι αποτυπώνουν απλά αυτή την ΑΠΟΤΥΧΙΑ και την παραμονή για 3 χρόνια στο μνημόνιο.

11 Προσδιορίστηκε η διαδικασία για απομείωση του ελληνικού χρέους Επαναλήφθηκαν απλά οι προβλέψεις που είχε αποφασίσει το Eurogroup από το 2012 και επανέλαβε και με την απόφασή του το 2014.
12 Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Κρύβουν και κάνουν πως ξεχνούν ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενέταξαν στις 100 δόσεις μεγάλους επιχειρηματίες, πρωταθλητές της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής. Τους χάρισαν πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκ. ευρώ.
13 Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μάχη των μαχών για να αλλάξουμε το κράτος Κρύβουν και κάνουν πως ξεχνούν τους εκατοντάδες διορισμούς σε σημαντικές θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα από αδέρφια, ξαδέρφια, συζύγους Υπουργών και Υφυπουργών, αποθεώνοντας όχι μόνο τον κομματισμό αλλά και την οικογενειοκρατία.
14 Κάναμε την υπόθεση της Ελλάδας παγκόσμια υπόθεση Η Ελλάδα κινδύνεψε να χάσει τους παραδοσιακούς συμμάχους της, να απομονωθεί διεθνώς. Ευτυχώς οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες (και με τις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά) στήριξαν ενεργά την Ελλάδα τις πιο κρίσιμες ώρες.

Ας σκεφθεί ο κ. Τσίπρας τι θα γινόταν η χώρα χωρίς τον Πρόεδρο Ολλάντ (τον οποίο έλεγε Ολλαντρέου), τον Μ. Ρέντζι, τον Β. Φάιμαν, τον Τζ. Πιτέλλα και τους άλλους Σοσιαλιστές στη Σύνοδο Κορυφής.

15 Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι στο αποικιακού Χαρακτήρα Αγγλικό δίκαιο, αλλά διέπεται από το ευρωπαϊκό και διεθνές Το προηγούμενο δάνειο συνάφθηκε από τον EFSF που ως εταιρεία διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το νέο δάνειο συνάπτεται από τον ESM, τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, άρα διέπεται από σχετική διεθνή συνθήκη που κυρώθηκε από την Ελλάδα. Σε αυτό δεν παρενέβη η Κυβέρνηση, εφαρμόστηκε η διαδικασία που αποφασίστηκε μετά το 2011 από την Ε.Ε. Να θυμίσουμε ότι αν δεν εξοφλούμε το δάνειο θα μας παρακρατούν (κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο) τα κονδύλια για το ΕΣΠΑ και τους αγρότες (ΚΑΠ). Ας μην κόπτεται λοιπόν για τη δήθεν μεγάλη του επιτυχία.
16 ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ

Μεθοδικά απέφυγε κάθε αναφορά

·        Για τους αγρότες

·        Για τους άνεργους

·        Για τα θέματα παιδείας

 

ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

 

Α)Για τους Αγρότες

Þ   Ρητή αναφορά στο Μνημόνιο

«Σταδιακή» κατάργηση της φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών στο πλαίσιο του κώδικα φορολογίας εισοδήματος με ποσοστά που ορίζονται στο 20% για το 2016 και στο 29% για το 2017.

Þ   Προβλέπεται τριπλασιασμός των εισφορών των αγροτών για τον ΟΓΑ

Þ   Κατάργηση της έκπτωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.

 

Β)Για τους άνεργους

Η ύφεση οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ 613 εργαζόμενοι απολύονται κάθε μέρα και 59 επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο.

 

Γ)Για τα θέματα παιδείας

Εισάγεται παρά την οδηγία της Ε.Ε. και μάλιστα με κυβερνητική πρόταση, ΦΠΑ 23% σε όλες τις δραστηριότητες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και στα φροντιστήρια.

Η επιβάρυνση φυσικά θα μεταφερθεί σε κάθε ελληνική οικογένεια.