• Το ΠΑΣΟΚ αρνείται την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας και η παρούσα κυβέρνηση είναι πολιτικά αναξιόπιστοι, αναποτελεσματικοί και χωρίς σχέδιο για την εφαρμογή του Μνημονίου που αυτοί έφεραν. Ακόμα και αυτήν την ώρα σκέφτονται πολιτικά τεχνάσματα για να επιλύσουν το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνει επιπλέον έλλειψη σοβαρότητας και ανευθυνότητα, άρα από το ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης.
  • Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε τη Συμφωνία με γνώμονα τη διάσωση της χώρας. Γιατί με ευθύνη της Κυβέρνησης, το Grexit δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει επιλογές της Κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν διαφωνεί με αυτές. Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της για τη Διακυβέρνηση της χώρας. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποδράσει με την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, οι οποίες στην παρούσα φάση της χώρας και της διαπραγμάτευσης είναι επιζήμιες.
  • Δεν είναι στιγμιαίο το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ με τις διάφορες συνιστώσες και την άρνησή τους να στηρίξουν τη δική τους κυβέρνηση. Υπάρχει από την αρχή της συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δομικό, μέσα στο κόμμα υπάρχει το «κόμμα της δραχμής», και η όλη η συμβίωση κατέληξε σε μία μεγάλη στρατηγική ήττα της Κυβέρνησης, που στοίχησε στη χώρα κάποια Δις. Ότι έκαναν πριν με τους εταίρους – το Chicken Game- επί το ελληνικότερο «Φοβάται ο Γιάν(ν)ης το θεριό και το θεριό το Γιάννη» το κάνουν τώρα μεταξύ συνιστωσών, γιατί τους ενδιαφέρει μόνο το κόμμα τους . Επτά μήνες υπάρχει πρόβλημα μέσα στην κυβέρνηση. Είναι το πρόβλημα ακυβερνησίας!
  • Στο ερώτημα Εκλογές ή όχι, η απάντηση είναι ότι σήμερα υπάρχει απώλεια δεδηλωμένης για την Κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να σταματήσει τις λαϊκιστικές κορώνες, να αναγνωρίσει ότι ηττήθηκε η πολιτική του και με επίγνωση των αναγκών της χώρας να δώσει τη συνταγματικά προβλεπόμενη λύση που θα είναι αντίστοιχη με την κρισιμότητα των στιγμών.