Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την επιστολή της A. Διαμαντοπούλου για την αλλαγή του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, έλαβε την επιστολή που απέστειλε η κα. Άννα Διαμαντοπούλου στους αρχηγούς των κομμάτων για την ανάγκη να διαμορφώνονται ευρύτερες συναινέσεις γύρω από τις μείζονες νομοθετικές αλλαγές στα ζητήματα παιδείας.

Όπως είχε την ευκαιρία εκ προοιμίου να δηλώσει  ο κ. Βενιζέλος και κατά την χθεσινή συνάντησή του με την κα Διαμαντοπούλου, συμφωνεί με την πρότασή της. Αυτήν την αντίληψη εφάρμοσε στην πράξη η τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 ο κ. Βενιζέλος είχε την δυνατότητα να προτείνει ως γενικός εισηγητής και η τότε αναθεωρητική Βουλή να αποδεχθεί και να ενσωματώσει στο Σύνταγμα, μια σειρά από ρήτρες συναίνεσης και ευρείας πλειοψηφίας. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται πλέον συνταγματικά αυξημένη πλειοψηφία 2/3 για την άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου και για τη νομοθεσία περί της ψήφου των αποδήμων και αυξημένη πλειοψηφία 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων για την επιλογή των μελών των ανεξάρτητων αρχών. Η ίδια λογική πρέπει να επικρατήσει και για το βασικό θεσμικό πλαίσιο της εκπαίδευσης, με στόχο μια σταθερή, μακροχρόνια  εθνική επένδυση στη γνώση και άρα την προοπτική της νέας γενιάς.