ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ                  Βουλευτής Ν.Δ.

Κ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ                           Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Κ. ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗΣ                         Βουλευτής Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μ. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ                             Βουλευτής ΔΗΜΑΡ

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ                                     Βουλευτής ΚΚΕ 

 

Σχετικά με την υπόθεση Π. Χαϊκάλη

 Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν  με τον κ. Καμμένο σφιχταγκαλιασμένοι σε αυτή την υπόθεση που πραγματικά συγκλόνισε το πανελλήνιο από την άποψη της λασπομαχίας του βούρκου και της δυσωδίας. Από την άλλη δεν ακούσαμε τίποτα, δεν ειπώθηκε καμία κουβέντα για την υπόθεση των κυρίων Βουδούρη και Παραστατίδη. Έκανε δύο συγκεντρώσεις ο κ. Τσίπρας στην Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ακούσατε εσείς κουβέντα για όσα υποστήριξαν στην ανακοίνωση τους οι Βουδούρης και Παραστατίδης, που προσέβαλαν με χυδαίους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα συναδέλφους ανεξάρτητους Βουλευτές;

Έβγαλε μια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από μία μέρα για την τιμή των όπλων. Ακόμα και όταν βγήκε ο κ. Γλέζος και προς τιμήν του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σιγή ιχθύος ως προς αυτό.

Όλα αυτά που συνέβησαν  σπρώχνουν την πολιτική ζωή στο βούρκο, αδιαφορώντας για το  που πραγματικά πρέπει να επικεντρωθεί η συζήτηση η οποία παρεκτράπηκε τελείως από την προστασία των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

 

Σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τον Γ. Παπανδρέου να προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος

 

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο κ. Παπανδρέου. Εσείς μπορείτε να ξέρετε καλύτερα.. Ο κ. Βενιζέλος μίλησε προχθές στην Καβάλα σε μία δημόσια συγκέντρωση και είπε ότι «εμείς θέλουμε την ενότητα, επιδιώκουμε τη συσπείρωση όλου του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης».  Είπε επίσης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι «εμείς τα ψηφοδέλτιά μας θα τα έχουμε ανοιχτά εάν οδηγηθούμε σε εκλογές, μέχρι την τελευταία στιγμή» και ότι θα είναι προσβολή στη μνήμη του ιδρυτή μας του Ανδρέα Παπανδρέου η περαιτέρω διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή νομίζω είναι η καταλληλότερη απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιδιώκουμε την ενότητα και τη συσπείρωση των δυνάμεών μας και ειδικά τώρα που το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει, μετά από μία μεγάλη περιπέτεια στην οποία κράτησε μόνο του το βάρος της κρίσης.

 

Με αφορμή την άποψη που διατύπωσε ο κ. Χρυσόγονος για την «αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με έναν πιο δίκαιο φόρο»

 

Είναι φανερό τόσο από αυτά που λέει ο κ. Χρυσόγονος όσο και από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας άλλα και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το πρόγραμμά τους είναι ένα ταξίδι στο άγνωστο. Άλλα λέει ο Τσίπρας στο εξωτερικό, άλλα λέει όταν δίνει συνεντεύξεις σε ξένες εφημερίδες, άλλα λέει όταν πάει σε συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και προφανώς μέσα από όλη αυτή την διγλωσσία, μεγεθύνεται η ανευθυνότητα και ο τυχοδιωκτισμός. Υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία λένε ή διαφημίζουν ότι «με το που θα βγούμε το βράδυ των εκλογών, θα τα σβήσουμε όλα θα τα διαγράψουμε, δε θα πληρώνετε τίποτα». Επί πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αγκαλιάσει όλα τα κινήματα «δεν πληρώνω-δεν πληρώνω» κι όταν πάει να ζητήσει φόρους τότε θα του λένε μα εσύ δε μας  έλεγες ότι δεν πρέπει να πληρώνω τίποτα, τώρα πως θα έρθω να πληρώσω;

 

Σχετικά με την παραπλανητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ρεύμα σε όλους»

 

Πριν μερικές μέρες η κα Δούρου ανακοίνωσε οτι θα διαθέσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρώπους που έχει κοπεί το ρεύμα στα σπίτια τους. Συνέβαλε  δε και κ. Τσίπρας στην προώθηση της πρωτοβουλίας της.

Αν προσέξετε οι όροι που έχει θέσει είναι τόσο θολοί που κανείς δεν ξέρει σε ποιους απευθύνεται. Δεύτερον έχουν δώσει τον τίτλο «ρεύμα για όλους» που στην ουσία αφορά 3,5 χιλιάδες ανθρώπους, ενώ αυτό που έχουμε κάνει εμείς με το κοινωνικό τιμολόγιο απευθύνεται σε 600 έως 700 χιλιάδες ανθρώπους στους οποίους δεν κόβεται το ρεύμα. Χιλιάδες άνθρωποι που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο δεν τους κόβεται το ρεύμα. Ούτε σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας, ούτε σε ανθρώπους που έχουν εισόδημα από κάποιο όριο και κάτω.

Ενώ η κα Δούρου λέει: Να έρθουν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τη ρύθμιση με τη ΔΕΗ. Αλλά αν δεν έχει χρήματα πώς θα κάνει τη ρύθμιση. Ποιο είναι το συμπέρασμα: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει ένα πρόγραμμα με προχειρότητα, βασισμένος σε φθηνές εντυπώσεις, δημιουργεί ένα επικοινωνιακό σόου και νομίζει ότι ο κόσμος το τρώει μέσα από δήθεν ανακοινώνεις που στην πράξη δεν του λύνουν κανένα πρόβλημα.

Γι αυτό εμείς μιλάμε για συμφωνία σε κάποια θέματα. Γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη, έχουμε μπροστά μας ουσιαστικά διλήμματα για την πορεία της χώρας, που όλοι θα τα βρούμε μπροστά μας στο επόμενο διάστημα αν λειτουργούμε με ανευθυνότητα και μένουμε μόνο με τις εντυπώσεις.

 

Σχετικά με τη διαπίστωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι η καταλυτική δύναμη που θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ε.Ε.

 

Κανείς δε θέλει να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας αλλά νομίζω ότι κανείς δεν δικαιούται να μιλάει ή να κάνει τον πιο ευαίσθητο από τους άλλους.

Ταυτόχρονα όμως το 76% των πολιτών, το βλέπετε σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ότι θέλει να είμαστε στην Ευρώπη, να είμαστε στο ευρώ, σε μια Ευρώπη που όλοι πιστεύουμε ότι έχει πάρει λάθος δρόμο και πρέπει να αλλάξει. Αλλά αυτό που λέει ο κ. Χρυσόγονος ως επιχείρημα και το πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι δήθεν ο καταλύτης και η δύναμη που θα αλλάξει την Ευρώπη, δεν ισχύει στην πράξη, ούτε μπορεί να ισχύσει. Το χρέος το δικό μας είναι 250-300 δις, της Ιταλίας είναι 2 τρις 600 δις, της Γαλλίας είναι άλλα 2,5 τρις. Το Die Linke κ. Χρυσόγονε και το ξέρετε πολύ καλά από τότε που είχε έρθει εδώ η εκπρόσωπός του, πριν έξι μήνες ένα χρόνο, το πρώτο και βασικό θέμα που έθεσε ήταν η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και το τι γίνεται με την αντιμετώπιση της και με την έννοια αυτή δε θέλησε να στηρίξει προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν την Ελλάδα. Και ήταν και το μόνο κόμμα που στη Γερμανική Βουλή δεν ψήφισε τους δύο μήνες της τεχνικής παράτασης στη διαπραγμάτευση του προγράμματος ,ενώ όλα τα άλλα κόμματα ψήφισαν.

 

Για την σταθερή έκκληση του ΠΑΣΟΚ για εθνική συνεννόηση

 

Κάθε χώρα έχει τους δικούς της εθνικούς σκοπούς. Και εμείς μπορούμε ως, πολιτικό σύστημα να έχουμε ένα εθνικό μέτωπο, μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Να παλέψουμε η χώρα μας μέσα από ομαλές και δημοκρατικές συνθήκες να βγει από την κρίση. Το λέμε αυτό εδώ και δυόμιση χρόνια, το ίδιο λέμε και σήμερα. Να πάμε σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας εθνικής συνεργασίας, αρκεί να μιλάμε πάνω σε μια ρεαλιστική βάση, υπεύθυνη, που θα έχει προοπτική για τη χώρα κι έτσι πρέπει να δούμε και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και σήμερα και την επόμενη φορά.