ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ               Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ.

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ                  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ                  Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΝΕΛ

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ                  Ανεξάρτητος Βουλευτής

 

 

Σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του Γ. Στουρνάρα

 

Ο κ. Στουρνάρας είπε με λάθος τρόπο, σε λάθος χώρο ορισμένες αλήθειες. Θα μπορούσε, όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, να δώσει κάποια στοιχεία για το τι συμβαίνει, με διαφορετικό τρόπο.  Αυτό που γεννά τη σημερινή κατάσταση είναι η πολιτική αβεβαιότητα, η πολιτική αστάθεια, την οποίαν προκαλεί κατά τη γνώμη μας σε μεγάλο βαθμό η πολιτική που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν προσπαθεί ο κ. Λαφαζάνης να εξωραΐσει τη διπλοπροσωπία και τη διγλωσσία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες η δημοσκόπηση την οποία παρουσίασε το κανάλι σας έδειχνε ότι περίπου το 48% των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Όπως επίσης ένα μεγάλο ποσοστό 35% με 40% ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει εκλογές, θέλει μια διαφορετική πολιτική πορεία στα πράγματα.

Εμείς λέμε ότι σε σχέση με την  κούρσα του φόβου και της ανευθυνότητας, μια τακτική που ακολουθούν πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να επικρατήσει η πολιτική της ευθύνης. Αυτή είναι η φράση και η αντίληψη που πρέπει να κυριαρχήσει σήμερα στην ελληνική κοινωνία.

Τώρα εμείς βλέπουμε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προκαλεί το πανελλήνιο και να λέει ότι με ζουρνάδες, νταούλια και λύρες (ανάλογα ποια περιοχή επισκέπτεται) θα κάνει τους άλλους να χορεύουν. Προκαλεί  λοιπόν και δημιουργεί αβεβαιότητα και στον ίδιο τον κόσμο. Γιατί ο κόσμος δεν είναι χαζός, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι ή οι άνεργοι που θέλουν να δουλέψουν δεν είναι χαζοί.

 

Απαντώντας στον Π. Λαφαζάνη σχετικά με τη διαπίστωσή του ότι «οι αγορές δεν μπορούν να κατευθύνουν την πορεία της χωράς»

 

Ο ίδιος ο κ. Λαφαζάνης έχει θίξει τις αντιφάσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο ίδιος κατήγγειλε τους συντρόφους του που πήγαν και μίλησαν με τις αγορές με τα funds και είπε ότι δεν έπρεπε να πάνε, ότι ήταν λάθος. Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε μέσα στη Βουλή τον κ. Παππά υποστηρίζοντας ποιος είναι αυτός ο κ. Παππάς ο οποίος λέει ότι δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες…Το ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “θα κάνουμε στάση πληρωμών”, το άλλο λέει ότι “το χρέος μας θα το αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να πληρώνει τους τόκους για πέντε χρόνια εμείς να μην πληρώνουμε”, όταν έχουμε πάρει 250 δις δάνειο, όταν έχουμε κουρέψει το χρέος μας κατά 180 δις περίπου τα προηγούμενα χρόνια.

Η τυφλή και αδιέξοδη πολιτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγεί πουθενά και στην ουσία επιχειρεί να κρατήσει τη χώρα αιχμάλωτη σε μια κατάσταση από την οποία πρέπει να φύγει άμεσα.

 

Σχετικά με τις επιπτώσεις της αντιπαράθεσης Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ

 

Όσοι είναι μέσα στον κύκλο της οικονομίας από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον πιο απλό άνθρωπο, ξέρουν ότι αυτό το πολιτικό κλίμα, αυτή η πολιτική αβεβαιότητα και η πολιτική αστάθεια, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην οικονομία. Ο κ. Βενιζέλος αυτό που τονίζει όλο αυτό το διάστημα είναι η λέξη «συναίνεση». Ότι είναι ώρα όλα τα κόμματα να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να δούμε πάνω απ΄ όλα την πορεία της χώρας πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και στις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για τα ΑΤΜ, αντιδρά και σε όσους χρησιμοποιούν και βάζουν στην πολιτική ατζέντα τέτοιου είδους θέματα. Μπορούμε και πρέπει  να σοβαρευτούμε, ανεξαρτήτως τι άποψη έχει ο καθένας για την πορεία των πραγμάτων.

 

Σχετικά με την επανάληψη του αιτήματος για εκλογές από τον Π. Λαφαζάνη

 

Τώρα αυτό δεν είναι πολιτική ανευθυνότητα; Εδώ και δύο χρόνια κάθε τρεις μήνες κάθε νέο κύκλο εποχής ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει  θέμα εκλογών. Έγιναν εκλογές το 2012 και μετά από μερικούς μήνες ζητούσαν εκλογές. Στις ευρωεκλογές το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «σήμερα ψηφίζουν αύριο φεύγουν». Και τον περασμένο Σεπτέμβρη εκλογές ζητούσαν πάλι.

 

Για την ανάγκη η εκλογή του ΠτΔ να μείνει έξω από μικροκομματικές διαφορές και αντιθέσεις

 

Είμαστε σε μία χρονική στιγμή, που πρέπει να μιλούμε με καθαρές κουβέντες στον ελληνικό λαό. Και τι εννοώ με αυτό που λέω; Η πατρίδα μας πέρασε μια τεράστια κρίση οικονομική, φτάνουμε τώρα σε ένα σημείο που έχουμε πετύχει σημαντικές κατακτήσεις για την ανάπτυξη, για το εμπορικό μας ιςοζυγιο,για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Και τώρα να είμαστε στη φάση ακριβώς που μπορούμε να φύγουμε από τα μνημόνια να τα αφήσουμε πίσω μας και να διαμορφώσουμε μια γραμμή προστασίας και επαφής με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εταίρους μας, ώστε να δοθεί βάρος στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την κοινωνική πολιτική.

Εάν προχωρήσει η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει και φτάνουμε σε αυτό το σημείο, τα μέτρα τα οποία θα χρειαστούν θα είναι κυρίως διαρθρωτικά, δε θα έχουμε ούτε κόψιμο των μισθών, ούτε κόψιμο των συντάξεων.

Αυτό είναι το κεντρικό θέμα και για να δούμε μέσα από αυτό το πρίσμα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να μείνει έξω από τις μικροκομματικές αντιθέσεις και διαφορές και να συνεχιστεί η πορεία της χώρας. Αντίθετα εάν μπούμε στην περιπέτεια στην οποία ωθεί τη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε πολύ πιο σκληρά μέτρα, θα έχουμε μνημόνια και θα έχουμε πολύ πιο σκληρό αλυσοδέσιμο της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Γιατί όλα αυτά που αναμασά τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία δεν μπορεί να πει καθαρά ο κ. Λαφαζάνης, αργά ή γρήγορα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τα βρει μπροστά του.